Interview Daems: "Duitse pers kan heel hard zijn"

Melissa Maes
| 4 reacties
Daems: "Duitse pers kan heel hard zijn"
Foto: © SC

De Bundesliga werd afgelopen weekend opgeschrikt door de zelfmoordpoging van scheidsrechter Babak Rafati. Aanvoerder van Borussia Mönchengladbach, Filip Daems, laat aan onze redactie weten dat de Duitse pers heel hard kan zijn.

“Het is niet gezegd dat Babak Rafati zelfmoord probeerde te plegen door kritiek van de pers, het kan ook om een privézaak gaan. Maar de Duitse pers kan heel hard zijn. Zeker de sensatiekranten, die liggen altijd op de loer”, zegt Filip Daems aan onze redactie.

“Hier in Duitsland wordt ook alles veel groter en uitgebreider gebracht dan in de Belgische pers. Die vergeten soms dat scheidsrechters ook maar mensen zijn. Iedereen reageerde hier geschokt op het nieuws.”

"We verdienen de tweede plaats"
Daems moet niet meteen vrezen dat de Duitse pers zwaar zal uithalen naar hem of zijn ploegmaats. Borussia Mönchengladbach is namelijk aan een zeer sterk seizoen bezig. “Vorig jaar moesten we nog vechten om niet te degraderen.”

“We konden de wedstrijden van de heenronde niet winnen. In februari kregen we een nieuwe trainer en ging de terugronde vlotter. Dit seizoen gaan we daar gewoon mee door, die tweede plaats van nu verdienen we.” Enkel Bayern München doet het met twee punten meer net iets beter.

Ploegmaat Marco Reus heeft een groot aandeel in de overwinningen. De 22-jarige Duitser kan rekenen op belangstelling van Bayern München, Arsenal en Manchester City. “Marco is absoluut een talent. Hij is heel belangrijk voor ons. Hopelijk blijft hij nog even”, besluit Daems.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Bundesliga

Nieuwste reacties