Emery: "Nu is er meer pers dan tegen Real Madrid"

Fabian Morren
| 6 reacties
Emery: "Nu is er meer pers dan tegen Real Madrid"
Foto: © SC

Valencia staat voor een cruciale wedstrijd tegen Genk. Winnen moet, als de Spanjaarden nog uitzicht willen behouden op de achtste finales. "We zijn favoriet", beseft ook trainer Unai Emery.

Fabian Morren in Valencia

In de heenwedstrijd kwam Valencia niet verder dan een 0-0-gelijkspel tegen Genk. “We weten nu hoe Genk speelt. Ze weten echter ook hoe wij spelen. Op die manier is het makkelijker morgen. We zijn wel favoriet, maar mogen Genk niet onderschatten. Ze hebben een goede ploeg, maar wij moeten er gewoon alles aan doen om te winnen", weet Emery.

Het ideale scenario voor Valencia woensdag is een overwinning tegen Genk en een zege van Chelsea tegen Leverkusen. “We moeten naar onszelf kijken. We hebben het lot in eigen handen. Als we twee keer winnen, zijn we gekwalificeerd. Pas als wij tegen Genk winnen, kunnen we naar het resultaat van Chelsea zien.”

De wedstrijd tegen Genk zou voor Valencia nog moeilijker kunnen worden dan tegen Real Madrid. De Belgische landskampioen speelt immers verdedigend. “Genk speelde in de heenwedstrijd heel verdedigend, maar zo spelen ze lang niet altijd. Ze houden ook van aanvallend voetbal.”

Het wil maar niet ophouden met regenen in Valencia. Aan Emery werd gevraagd hoe hij de fans ondanks de hevige regen toch wil overtuigen om naar het stadion af te zakken. “Dat het niet regent morgen, maar dan zou ik liegen. Ik zou iedereen oproepen om naar het stadion komen, omdat de fans weten dat we iets willen rechtzetten tegen Genk."

Mourinho sprong afgelopen weekend op een speler om het winnende doelpunt te vieren. Valencia voelde zich daardoor beledigd. “Valencia moet dat als een eer opnemen", zei Mourinho achteraf echter. "We wonnen een moeilijke wedstrijd. Dat wil zeggen dat Valencia het goed deed." Op de vraag of Emery dat echter ook als een eer beschouwde, antwoordde Emery kort en bondig: “Neen”.

Na emotionele match als tegen Real Madrid volgt nu een duel met Genk. Toch zal het niet aan de motivatie liggen. “Neen, één van mijn ervaren spelers zei: ‘trainer, we hebben al Europa League gespeeld. Maar als je de Champions League-hymne hoort, dat is toch altijd iets speciaal. Hier is ook veel meer pers als tegen Real. Daaraan zie je dat de Champions League toch nog iets anders is”

Emery verwacht (of hoopt) een minder verdedigend Genk. “Genk speelt in eigen competitie ook aanvallend. Ze houden van het spelen op balbezit en spelen dus open. Het is niet zeker dat ze zo verdedigend gaan spelen als thuis.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties