Scorende Ajax-debutant Klaassen: "Kippenvel"

Tomas Taecke
| 1 reacties
Scorende Ajax-debutant Klaassen: "Kippenvel"
Foto: © SC

Davy Klaassen beleeft dezer dagen de droom van elke jonge voetballer. De 18-jarige aanvaller scoorde bij zijn eerst balcontact in de Eredivisie nadat hij eerder in de Champions League mocht debuteren.

Het gaat snel voor de 18-jarige Davy Klaassen. Vorige dinsdag debuteerde hij in de hoofdmacht van Ajax op bezoek bij Lyon, waar de Amsterdammers de kwalificatie voor de achtste finales van de Champions League zo goed als veilig stelden. Zondagmiddag maakte de jonge spits ook zijn competitiedebuut. Bij zijn eerste baltoetsen lapte hij het leer meteen tegen het net.

"Het was inderdaad wel mooi", glunderde de youngster na afloop voor de camera van AjaxTV. "Ik gaf de bal mee met Christian (Eriksen) die de bal mooi in mijn loop speelde. Ik nam hem aan en plaatste de bal voorbij de doelman", beschrijft Klaassen zijn historische goal.

In één week tijd speelde Klaassen zich in de kijker met twee knappe invalbeurten. "Er is nu wat meer belangstelling, maar voor de rest verandert er niets. Ik blijf gewoon dezelfde, al hoop ik dat ik nu wat meer kansen krijg en het verder deze weg opgaat", zegt de ambitieuze aanvaller. "Na mijn doelpunt scandeerde het bezoekersvak minutenlang mijn naam. Dat was echt een heus kippenvelmoment, dat vergeet ik nooit meer", aldus Klaassen.

Ajax-coach Frank De Boer kreeg zijn gelijk nadat hij Klaassen de afgelopen week enkele kansen gunde. "Dit bewijst dat Davy fantastisch bezig is. Het is ook een echte liefhebber die zich met weinig andere zaken bezighoudt. Afhankelijk van het spel en de wedstrijden zal ik hem natuurlijk wel wat speelkansen blijven geven, al is het bijvoorbeeld wel zo dat hij dinsdag opnieuw met de A1 tegen Rosenborg speelt", aldus Frank De Boer.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties