Interview Brys: "Henkens is de toekomst van KV Mechelen"

Brys: "Henkens is de toekomst van KV Mechelen"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De spanning stijgt stilaan bij KV Mechelen voor de wedstrijd tegen Lierse. Een regelrechte 'zespuntenwedstrijd' voor beide ploegen. En dat beseft ook KV-trainer Marc Brys, maar toch moet hij sleutelen aan zijn ploeg.

Brys moet echter met heel wat geblesseerden afrekenen en dat wordt dus puzzelen. "Ik ben er wel al uit voor zaterdag", aldus de Antwerpenaar die wel nog niet weet op Boris Pandza kan spelen. "Daar hangt veel van af. Bij ieder ander had ik al gezegd dat het onmogelijk zou zijn, maar met Boris weet je nooit. De beslissing of hij kan spelen zal pas zaterdag vallen."

Er van uitgaande dat hij niet speelt, krijgt jong talent Robin Henkens waarschijnlijk zijn kans. "Als er iemand een kans verdient, is het wel Robin", knikt Brys. "Ik heb hem al dikwijls moeten zeggen dat hij geduld moet hebben. Maar voor mij is hij de toekomst van KV Mechelen, een echt talent."

Brys heeft zich deze week ook toegelegd op de communicatie binnen zijn ploeg. "Ja, want daar liep het dikwijls nog mank. Communicatie tussen de linies en de individuen op en naast het veld, bij stilstaande fases, wanneer er druk moet gezet worden,... alles. Op dat vlak moeten we nog stappen vooruit zetten."

Met de koppels Biset-De Witte en Zhairi-Henkens zullen er zaterdag een paar duo's op het veld staan die nog niet veel automatismen hebben. "Dat wel, maar qua communicatie tussen Biset en De Witte zal het wel snor zitten. Als Seth op één vlak serieus vooruitgang geboekt heeft, is het wel op dat vlak. En Boris is sowieso al geen grote prater. Liroy en Robin zullen zich op voetbaltechnisch vlak wel vinden. Ze kunnen allebei iets met een bal."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties