Vermaelen en Kompany winnen ruim

Vermaelen en Kompany winnen ruim
Foto: © SC

Thomas Vermaelen pikte zaterdagnamiddag zijn doelpuntje mee tegen Wigan Athletic. Arsenal moet zich voorlopig tevreden stellen met de zevende plek. Vincent Kompany wist met Manchester City ruim te winnen en behoudt vijf punten voorsprong op Manchester United.

Arsenal had niet al te veel moeite met Wigan Athletic. Na een halfuur spelen stonden de Gunners al op voorsprong via een afstandsschot van Arteta. Een minuut later kopte Vermaelen de 0-2 tegen de netten.

Ook na de rust ging het vlotjes voor Arsenal. Op het uur stond de 0-3 op het scorebord dankzij Gervinho. De eindstand kwam er na goed voorbereidend werk van Walcott, Van Persie tikte binnen.

Ook Manchester City beleefde geen moeilijke namiddag tegen Norwich City. Na een halfuur spelen stond de club van Kompany op voorsprong via Agüero. Het tweede doelpunt kwam tot stand nadat Norwich-doelman zich had verkeken op een verre vrije trap van Nasri.

Niet veel later stond het al 3-0 via Touré. Ook Balotelli en Johnson waren nog trefzeker. De bezoekers wisten toch nog een beetje de eer te redden via Morison. Eindstand: 5-1.

Overige uitslagen:
Tottenham Hotspur – Bolton Wanderers 3-0
Blackburn Rovers – Swansea City 4-2
Queens Park Rangers – West Bromwich Albion 1-1

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties