Fiorentina wint makkelijk van acht Romeinen

Tomas Taecke
| 5 reacties
Fiorentina wint makkelijk van acht Romeinen
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

AS Roma ging zondagmiddag met 3-0 onderuit in Firenze. De Romeinen slikten evenveel rode kaarten als tegendoelpunten. Juventus won opnieuw en blijft ongeslagen aan de leiding.

Op het kwartier luidde Juan een onheilspellende namiddag in, toen hij Jovetic binnen de zestien meter tegen het canvas werkte. Uitsluiting voor de verdediger en een strafschop als gevolg: Jovetic nam zelf plaats achter de bal en zette de Viola op voorsprong.

Nog voor de pauze besliste Gamberini de wedstrijd in het voordeel van de thuisploeg (2-0). In het slotkwartier werd het nog erger voor de Romeinen. Gago pakte zijn tweede gele kaart en even later werd ook Bojan rechtstreeks uitgesloten. Santiago Silvo had het laatste woord tegen de acht overgebleven Romeinen: vanop de stip zette hij de 3-0-eindstand op het bord.

Juventus blijft ongeslagen

Nog zondagmiddag liet de ongeslagen koploper Juventus geen steek vallen tegen Cesena. Pas diep in de wedstrijd kon Marchisio zijn team op voorsprong plaatsen. Na de uitsluiting van bezoeker Antonioli legde Vidal vanop de stip de eindstand vast (2-0). Na deze nieuwe zege behoudt Juventus twee punten voorsprong op naaste achtervolgers Udinese en AC Milan.

Andere uitslagen:

Catania - Cagliari 0-1

Bologna - Siena 1-0

Chievo - Atalanta 0-0

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Serie A

Nieuwste reacties