Interview Ferrera: "Preud'homme, Dury en Sollied vergelijken? Onmogelijk"

Melissa Maes
| 1 reacties
Ferrera: "Preud'homme, Dury en Sollied vergelijken? Onmogelijk"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Manu Ferrera werkte bij AA Gent al onder Michel Preud'homme, Francky Dury en nu Trond Sollied. Hen vergelijken blijkt een onmogelijke opdracht. "Allemaal trainers, maar zo verschillend."

Het gaat goed met AA Gent.

“Het gaat inderdaad niet slecht. Trond Sollied boekt resultaten overal waar hij komt. Onze spelersgroep heeft veel kwaliteiten en Trond is een toptrainer om die groep te sturen. Het zijn verschillende zaken die dus voor de goede resultaten zorgen.”

De doelstellingen zijn ondertussen niet gewijzigd van top drie naar top twee?

“Neen, onze doelstellingen zijn zo hoog mogelijk eindigen in het klassement en de Beker van België opnieuw winnen. We gaan het ene niet laten vallen voor het andere."

AA Gent speelt dit seizoen geen Europese matchen, is dat ook niet beetje de reden waarom het zo goed gaat?

“Ik weet het niet. Maar die Europese wedstrijden zorgen wel voor ervaring en er wordt op een hoog tempo gespeeld. Europees spelen kan dus ook positief zijn. Die ervaring is beter dan een training.”

Racing Genk speelde vorig seizoen kampioen, maar het jaar erop weten ze die prestaties niet opnieuw te verwezenlijken.

“Komen is makkelijker dan blijven. Alleen Anderlecht presteert constant, voor andere clubs is het altijd moeilijk te bevestigen. Anderlecht heeft genoeg middelen om altijd op hetzelfde niveau te presteren. Het bestuur is het gewoon om te winnen en de verwachtingen zijn hoog."

Sinds je komst bij AA Gent heb je al onder drie trainers gewerkt. Kan je ze met elkaar vergelijken?

Michel Preud’homme, Francky Dury en Trond zijn allemaal anders. Er is geen vergelijking mogelijk (lacht uitbundig). Ze hebben allemaal dezelfde job, maar ze voeren die elk zo verschillend uit."

“Ik heb met alledrie de trainers altijd veel plezier gemaakt en ik kreeg telkens het nodige vertrouwen om mee te werken. Ik pas me altijd aan en ik doe wat ze van mij verwachten."

Onder Dury is het fout gelopen tijdens de play-offs?

“Zeer zeker. Met Francky speelde AA Gent een goed kampioenschap, we stonden derde. Ook de groepsfase in de Europa League was positief. Maar net voor de play-offs kwamen dan de contacten met Club Brugge en door kleine dingen is de groep matchen beginnen verliezen.”

Heb je nog contact met Preud’homme of met Dury?

“Met Michel al een jaar niet meer, maar ik hoor Francky soms nog eens. Onlangs had ik nog contact met hem over de beloftenwedstrijd van Yassine El Ghanassy. Maar zij hebben hun werk, ik heb het mijne, het is voor iedereen behoorlijk druk.”

Jouw broer en neef zitten bij Al-Shabab, was je daar ook niet graag geweest?

“Absoluut niet. Mijn broer (Emilio Ferrera, n.v.d.r.) en neef (Yannick Ferrera) zijn meegegaan met Michel. Ik wilde niet, Saoedi-Arabië spreekt mij niet aan.”

“Tijdens het tweede seizoen bij AA Gent werden we al eerder benaderd door Al-Shabab, maar ik wilde absoluut niet. Michel is daarna naar Twente getrokken, maar ook daar had ik geen zin in.”

Voor de winterstage trekt AA Gent opnieuw naar Spanje, daar ben jij vast heel gelukkig mee?

"Ik keer altijd graag terug naar het zuiden. Wanneer ik de mogelijkheid heb tijdens het seizoen, ga ik naar Spanje. Het is al de vierde keer dat Gent naar daar gaat voor een stage."

"De omstandigheden zijn daar top. Voor mij is het een goede keuze en ik denk voor de twee andere Spanjaarden (César Arzo en Melli, n.v.d.r.) ook (lacht).”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties