Interview Odjidja: "Leuker om lof te krijgen dan kritiek"

Melissa Maes
| 10 reacties
Odjidja: "Leuker om lof te krijgen dan kritiek"
Foto: © SC

Vadis Odjidja heeft een emotionele periode achter de rug met de dood van zijn stiefmama, maar het voetbal zorgt ervoor dat de middenvelder positief blijft denken. “De groepssfeer zit goed bij Club Brugge en ik krijg veel steun van de jongens.”

“Het gaat goed met me”, laat Vadis Odjidja weten. “Het waren zware weken.” De 22-jarige middenvelder kan rekenen op zijn ploegmaats en hij heeft weer de goesting in voetbal gevonden. Alleen, Club Brugge krijgt nu veel commentaar op het voetbal dat wordt gebracht.

“Mooi voetbal brengen is niet het belangrijkste. Ons hoofddoel is punten pakken.” Christoph Daum kiest voor de defensieve aanpak, het tegenovergestelde van wat ex-trainer Adrie Koster vroeg van zijn spelers.

“Eerst defensieve automatismen op punt zetten”
“De trainer wil eerst de defensieve automatismen op punt zetten, daarna zal er aan het offensieve worden gewerkt. Maar ik moet toegeven dat het leuker is om lof te krijgen, dan die negatieve reacties.”

In het systeem van Daum moet Odjidja iets lager spelen. “Ik vind dat niet zo erg. Het moet niet om mij gaan, het belangrijkste is dat we wedstrijden winnen. Iedere trainer heeft zijn eigen systeem en dat moet je respecteren.”

“Daum linkt alles aan voetbal”
Odjidja had door interlandverplichtingen niet meteen kennis kunnen maken met de nieuwe coach. Drie weken later kan de Club-speler wel al een mening vormen. “Hij wil dat iedereen honderd procent zijn best doet. Hij is geen politieagent, maar we moeten wel binnen de lijnen kleuren.”

“De trainer linkt ook alles aan voetbal en hij weet er heel veel over. Ik was blij toen ik hoorde dat Daum onze nieuwe coach werd. Het is toch iemand die al wat bereikt heeft en daar kan je als speler alleen maar naar opkijken.”

Zondag speelt blauw-zwart tegen rode lantaarn Sint-Truiden en na kerstdag ontvangt het Zulte Waregem. “Thuis moeten we zes op zes halen en we moeten ook proberen winnen in Leuven (18 december, n.v.d.r.)”, besluit Odjidja.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties