Kruibeke stuurt Rapide Lebbeke puntenloos huiswaarts

Gentil Dossche
| 0 reacties
Kruibeke stuurt Rapide Lebbeke puntenloos huiswaarts
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Om geen voeling te verliezen met het bovenliggende peloton was deze match voor beide ex top 5-kandidaten heel belangrijk. Kruibeke had wat tijd nodig om de Rapide onder controle te krijgen en aan de rust lag het verdict al vast.

Een gretig Rapide Lebbeke zorgde direct voor gevaar. Maarten Cooreman kopte een voorzet van Lendert Putteman op de binnenkant van de paal (3’). Jurgen De Maayer ging goed plat bij een vrije trap van Michael Mannaerts (4’). Aan het kwartier had de thuisgoalie een supersave nodig toen Putteman een voorzet van Glenn Renders mooi devieerde. Kruibeke nam stilaan de match over en Johan Segers vlamde te hoog (19’). Yannick Bicqué moest zich tonen bij een schot van Nick Pieters (27’). Even later geraakte de dribbelende Segers niet voorbij de bezoekende doelman. Een doelpunt hing in de lucht en toen de klaarkijkende Steven Verstraeten de vrijstaande Ward Vertonghen bediende mocht het thuispubliek juichen (35’). Rapide zocht de gelijkmaker via Cooreman die een voorzet nipt naast de kruising poeierde (39’). Aan de overzijde werd Tom Van Britsom foutief gestuit en de bal ging op de stip. Segers trapte de penalty onhoudbaar in de benedenhoek (40’). De bezoekers reageerden onmiddellijk maar De Maayer had een knappe reflex in huis op een poging van Jeff De Visscher en via de paal ging de bal terug in het spel (43’).

Blijkbaar had de pauze teveel rust gebracht want het duurde tot voorbij het uur voor er iets gebeurde. De Maayer was attent op een schot van Peter De Pauw (63’) en Pieters geraakte niet voorbij Bicqué (70’). Segers wandelde door het hart van de verdediging maar besloot op de paal (73’). De Maayer ranselde een knal van De Pauw uit de benedenhoek (79’). Met een verre uittrap stuurde de thuisgoalie Soufiane El Mokhtary alleen af op het bezoekende doel en de eindstand kwam op het bord (86’). Even later vlamde de dribbelende Pieter Van de Manacker de laatste kans over.

Volgende zondag trekt Rapide Lebbeke naar RC Wetteren en is Kruibeke gastheer voor Bambrugge

JV Kruibeke: De Maayer, Noeninckx, Verstraeten, Vangeneugden (65’ El Mokhtary), Haxhiaj, Vertonghen, Van Koevorden, Penneman, Segers, Van Britsom (65’ Van de Manacker), Pieters (82’ Spies).

Rapide Lebbeke: Bicqué, Scheerlinckx, De Visscher, Verhaegen, Heyrman (74’ Verheire), Putteman, Cooreman (58’ De Pauw), Mannaerts, Renders, Vierbergen, Van den Abbeele.

Doelpunten:35’ Vertonghen 1-0; 40’ Segers 2-0; 86’ El Mokhtary 3-0

Kaarten: geel: Van Koevorden, Segers

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Oost-Vlaanderen (1)

Nieuwste reacties