Zwitserse voetbalbond overweegt klacht na dreigement FIFA

Melissa Maes
| 13 reacties
Zwitserse voetbalbond overweegt klacht na dreigement FIFA
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De Zwitserse voetbalbond (SFA) overweegt om bij het Internationaal Sporttribunaal (TAS) een klacht in te dienen tegen de FIFA. De Wereldvoetbalbond zei gisteren dat het de bond zou schorsen als die voor 13 januari geen maatregelen neemt tegen FC Sion.

"De SFA meent dat de statuten van de FIFA niet geschonden zijn. We doen al het mogelijke om deze schorsing te voorkomen", reageert de Zwitserse bond in een persbericht. De Zwitsers overwegen onder meer om de geldigheid van de beslissing van de FIFA bij het TAS in Lausanne aan te vechten.

Donderdag gaf het TAS de UEFA gelijk in de zaak die Sion tegen de Europese voetbalbond had aangespannen. Daarom eist de FIFA nu dat de Zwitserse voetbalbond de nodige sancties neemt tegen Sion.

Zo moeten alle wedstrijden die Sion met niet-speelgerechtigde spelers afwerkte omgezet worden in een 0-5 forfaitnederlaag. Doet de Zwitserse voetbalbond dat niet, dan wordt de federatie vanaf 14 januari geschorst.

Als het zover komt, kan FC Basel in principe ook niet uitkomen in de achtste finales van de Champions League tegen Bayern München. Dan zou Manchester United, dat derde werd in de groep van Basel, de plaats van de Zwitsers innemen.

De UEFA besliste in september dat Sion niet mocht deelnemen aan de Europa League, omdat de club in de play-offs tegen Celtic zes spelers had opgesteld die niet speelgerechtigd waren. Celtic diende klacht in en mocht in plaats van Sion naar de groepsfase.

 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Super League

Nieuwste reacties