Ajax wil ArenA vullen met vrouwen en kinderen

Tomas Taecke
| 24 reacties
Ajax wil ArenA vullen met vrouwen en kinderen
Foto: © SC

Ajax heeft de KNVB verzocht de inhaalwedstrijd tegen AZ toch in een volle ArenA te mogen afwerken. Op 19 januari willen de Amsterdammers het stadion ondanks het verbod openstellen voor vrouwen en kinderen. De KNVB reageert alvast positief.

Naar voorbeeld van het Turkse Fenerbahce wil ook Ajax het opgelegde verbod omzeilen door de ArenA te laten vollopen met vrouwen en kinderen. In een soortgelijke situatie kreeg de gestrafte Turkse club zijn tempel zo goed als vol. De KNVB reageert verrassend positief op het voorstel, ook AZ lijkt geen bezwaar te tonen.

Wél is het voorstel op dit moment nog niet goedgekeurd. De bond gaf aan 'niet afwijzend ten opzichte van het voorstel te staan'. Ajax moet de KNVB van een plan voorzien waarin enkele voorwaarden geconcretiseerd worden. Daarna kan er een beslissing genomen worden.

AZ heeft ondertussen aangegeven geen probleem te hebben indien de wedstrijd overgespeeld zal worden in een ArenA gevuld met vrouwen en kinderen.

De bekerwedstrijd tussen Ajax en AZ werd eind december stilgelegd toen een fan het veld opliep en de bezoekende doelman Esteban belaagde. De wedstrijd wordt voorlopig op 19 januari overgespeeld zonder toeschouwers.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties