Analyse RC Genk: Beter spelen zonder Europees voetbal

Fabian Morren
| 30 reacties
RC Genk: Beter spelen zonder Europees voetbal
Foto: © SC

Onze redactie analyseert tussen 28 december en 6 januari iedere dag twee clubs. We beginnen bij onze nummer zestien en eindigen bij de club waarvan wij denken dat als eerste eindigt. Geert De Vlieger is hierbij onze vaste analist.

Verwachtingen:
Eigenlijk besefte zowat iedereen dat het voorbije seizoen herhalen zo goed als onmogelijk was. Genk droomde stiekem wel van een avontuur in de Champions League. De kern bleef vrij goed samen, maar Frank Vercauteren moest wel (te) lang wachten op versterkingen. Dat zorgde voor lichte onrust en onzekerheid.

Hoe het ging:
Genk begon sterk aan het seizoen, met een thuiszege tegen Beerschot. Al snel begonnen de resultaten wat wisselvalliger te worden en coach Frank Vercauteren liet weten dat hij de club zou verlaten. Genk stond even op zijn kop, maar haalde desondanks toch de groepsfase van de Champions League. Mario Been werd aangesteld als opvolger van Vercauteren.

Onder Been bleven de resultaten echter zeer wisselvallig. De Nederlander had moeite om zijn filosofie door te drukken en bovendien werd Genk geteisterd door heel wat blessureleed. Vooral de defensie werd zwaar getroffen. Vanwege het drukke programma was er amper tijd om te recupereren. Toch waren er enkele uitschieters voor de Limburgse formatie: een 4-5-zege bij Club Brugge en een 1-1-gelijkspel in de Champions League tegen Chelsea.

Conclusie:
Genk heeft kunnen proeven van de Champions League en mede dankzij de wisselvallige resultaten van de concurrenten is de landskampioen zelfs nog niet uit titelkoers geslagen. Genk staat momenteel zesde, maar als de kern vrijwel weer fit wordt, mag er verwacht worden dat de ploeg van Mario Been nog enkele plaatsjes kan opschuiven in het klassement.

De kijk van Geert De Vlieger:
"Ik denk dat Genk beter gaat spelen nu het Europees voetbal voorbij is. Het heeft hen veel kracht en moeite gekost om iets te presteren in de Champions League. Ze hadden af te rekenen met veel blessures en een drukke kalender."

Onze prognose was: 3e
Onze prognose is nu: 4e

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties