Reactie Evens: "Pijnlijk om dit Westerlo te zien"

Tomas Taecke
| 4 reacties
Evens: "Pijnlijk om dit Westerlo te zien"
Foto: © SC

Bernt Evens hield de drie punten met Cercle zonder veel moeite thuis tegen zijn ex-club Westerlo. De Kempenaars konden op geen enkel moment een vuist maken, waar de rechtsachter een tweeslachtig gevoel aan overhield.

Tomas Taecke in Brugge

"Het enige minpunt is dat we te weinig hebben gescoord", zei Evens kort na de wedstrijd. "We hebben veel kansen bijeengespeeld maar moesten het gaspedaal nog wat dieper hebben ingeduwd. Natuurlijk ben ik zeer tevreden. Ondanks de tegengoal kwamen we zelden in de problemen en voelde je op elk moment in de wedstrijd dat we stukken beter waren", analyseerde Evens.

"Onze ambitie is nu wel duidelijk. Het is fantastisch dat we dit seizoen kunnen meestrijden voor PO1. Al zal het niet vanzelf gaan. Elke wedstrijd is lastig. Met Carvalho en Baldé hebben we eigenlijk twee transfers gedaan (Baldé was lange tijd buiten strijd nvdr.). Carvalho is een jongen die rust in de ploeg brengt en bovendien zeer sterk aan de bal is. Baldé weegt op zijn beurt op een verdediging. Aan hen zullen we nog heel veel plezier beleven", weet ook Evens.

"Maar we moeten rustig blijven", zet de veteraan de puntjes op de 'i'. "Er zitten heel wat karakters in de ploeg, het kan snel keren. Het is aan de oudere spelers om hen met de voetjes op de grond te houden".

"Wat betreft Westerlo: dit doet toch wel pijn. Ze zijn echt onherkenbaar. Westerlo is een club die altijd tracht te voetballen en daarom ook bekend staat. Ik herkende ze vandaag niet. Het doet pijn, want ik heb er een fantastische periode gekend en heel veel vrienden gemaakt", betreurde Evens de Kempense gang van zaken.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties