Juventus en Udinese laten het afweten

Zowel Juventus als Udinese zijn er niet in geslaagd om hun wedstrijd te winnen. Juventus kwam thuis niet verder dan een gelijkspel tegen Cagliari. Udinese verloor op het veld van Genoa. AC Milan kan vanavond alleen leider worden als het de topper tegen Inter wint.

Juventus – Cagliari 1-1

Bij Cagliari speelde middenvelder Nainggolan de hele wedstrijd. Hij kon niet voorkomen dat zijn ploeg vroeg op achterstand kwam. Juve-aanvaller Vucinic zorgde na acht minuten voor de 1-0. Maar Juventus kon de overwinning niet vasthouden.

In de twee helft maakte Cagliari-middenvelder Cossu de achterstand ongedaan. Juventus slaagde er daarna niet meer in om alsnog te winnen. Door dit puntenverlies verliest Juventus mogelijk de koppositie. Vanavond speelt AC Milan immers nog tegen stadsgenoot Inter.

Genoa – Udinese 3-2

Udinese kwam op het kwartier op voorsprong via Ferronetti. In de tweede helft slikte de nummer drie van de Serie A twee doelpunten op evenveel minuten. Eerst bracht Granqvist Genoa langszij, een minuut later maakte Jankovic de 2-1.

Nadat Palacio de 3-1 scoorde, leek de wedstrijd gespeeld. Udinese kwam een kwartier voor tijd echter opnieuw in de wedstrijd via aanvaller Di Natale. De Italiaan scoorde een strafschop waaraan een rode kaart van Genoa-speler Rossi vooraf ging. Udinese probeerde nog om de nederlaag te vermijden, maar kon het numerieke overwicht niet meer uitbuiten.