Hazard en Kompany halen UEFA-elftal 2011 niet

Melissa Maes
| 13 reacties
Hazard en Kompany halen UEFA-elftal 2011 niet
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Vincent Kompany en Eden Hazard behoren niet tot het UEFA-elftal van 2011, dat woensdag na afloop van het tellen van de stemmen bekendgemaakt werd.

Manchester City-aanvoerder Vincent Kompany moest het centraal in de verdediging afleggen tegen de 27-jarige Braziliaan Thiago Silva van AC Milan. De andere plaats centraal achteraan ging voor het tweede jaar op rij naar de Spanjaard Gerard Piqué (Barcelona).

Eerder dit seizoen werd Vince The Prince ook al genomineerd voor het FIFA Wereldelftal van het Jaar, maar ook daar haalde hij de uiteindelijke elf niet. Voor de plaats van linkermiddenvelder behoorde Eden Hazard (Lille) tot de genomineerden, maar uiteindelijk kozen de stemmers voor Gareth Bale (Tottenham Hotspur).

In totaal vonden vijf spelers van Barça hun weg naar de selectie. Naast Piqué werden ook nog rechtsback Dani Alves, centrale middenvelders Xavi en Iniesta en aanvaller Lionel Messi verkozen.

Real Madrid moest het met drie spelers doen. Doelman Iker Casillas en aanvaller Cristiano Ronaldo werden beiden voor het vijfde opeenvolgende jaar verkozen, de Braziliaanse linksback Marcelo haalde voor de eerste keer het UEFA-elftal van het Jaar.

Op de rechtsmidden kozen de stemmers tot slot voor Arjen Robben (Bayern München), Barça-coach Pep Guardiola werd ’Trainer van het Jaar’. In totaal werd er 4,5 miljoen keer gestemd.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa

Nieuwste reacties