Equatoriaal Guinea wint meteen eerste wedstrijd

Dirk Pieters
| 0 reacties
Equatoriaal Guinea wint meteen eerste wedstrijd
Foto: © SC

De eerste wedstrijd in de Afrika Cup werd meteen gewonnen door het gastland Equatoriaal Guinea. Het kon pas in de slotfase afstand nemen van Libië en zo doet het meteen een uitstekende zaak op de openingsspeeldag.

De wedstrijd begon met enige vertraging na de lange speeches en dat was ook aan de beginfase te zien. Beide landen begonnen afwachtend aan de partij en de eerste echt kans volgde na bijna twintig minuten.  Randy kreeg voor Equatoriaal Guinea de eerste mogelijkheid, maar hij kreeg de bal niet tegen de netten. Het thuisland bleef de betere ploeg, maar het bleef oppassen voor de counters van Libië. De stevige Ahmed Zuway was de gevaarlijkste man op het veld voor Libië, maar ook hij kon zijn kopbal niet goed richten. Beide ploegen mochten gaan rusten met een 0-0 stand op het bord.

El Khatroushi kreeg de eerste kans in de tweede helft, maar zijn schot ging ver over. Met nog een kwartier te spelen was het bijna prijs voor Equatoriaal Guinea. Lawrence Doe schoot een vrije schop knap op doel, maar een prachtige save van Aboud voorkwam een doelpunt. Het thuisland bleef komen en de ingevallen Rodolfo Bodipo kon niet genoeg kracht zetten achter zijn schot. Het laatste slotoffensief mocht er best wezen. Javier Balboa schoot Equatoriaal Guinea op voorsprong; 1-0. Libië probeerde meteen te reageren, maar Djamal zag zijn schot nog net gestopt worden. In de allerlaatste minuten werd het bijna 2-0, maar het schot van Ekanga ging tegen de dwarsligger en zo bleef het 1-0. Tot slot moest de ingevallen Bodipo nog naar de kant na een korte invalbeurt. De aanvaller ging zwaar geblesseerd naar de kant en de vraag is of hij dit toernooi nog in actie kan komen.   

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

African Cup of Nations

Nieuwste reacties