Gerets met Marokko meteen onderuit

Dirk Pieters
| 40 reacties

Marokko is de Afrika Cup slecht begonnen. De ploeg van trainer Eric Gerets verloor met 1-2 van Tunesië en zo kreeg één van de favorieten een eerste tik op dit toernooi.

Marokko kon opnieuw niet winnen van Tunesië. Ook in de finale op de Afrika Cup in 2004 moest Marokko het onderspit delven. Ook toen wonnen de Adelaars van Carthago hun wedstrijd met 2-1.

Eric Gerets begon met Mbark Boussoufa in de basis en Mehdi Carcela op de bank. De eerste kans was voor de ex-speler van Anderlecht, maar zijn vrije trap vloog over. Het duo Boussoufa en Chamakh bleef het gevaarlijkste, maar tot scoren kwamen ze niet. Voor Tunesië was Zouhair Dhaouadi dichtbij een doelpunt, maar de paal bracht redding. Dat was slechts uitstel want Marokko kwam op achterstand na een doelpunt van Khaled Korbi. Nog voor de pauze kreeg de thuisploeg de kans om gelijk te maken, maar opnieuw werd de kans vakkundig de nek omgewrongen.

Ook het inbrengen van Adel Taraabt bracht niet meteen verandering. Marokko bleef de kansen missen. Youssef Msakni liet wel zien hoe het moest en bracht zijn land op een dubbele voorsprong na iets meer dan zeventig minuten spelen. In de slotfase kwam Marokko nog even opzetten, maar verder dan een kopbaldoelpunt van Houcine Kharjah kwam het niet. Ook de vijf minuten extra tijd zorgde niet meer voor het verschil en zo won Tunesië met 1-2.