Reactie Brys: "Realistisch zijn: dit elan kunnen we niet volhouden"

Brys: "Realistisch zijn: dit elan kunnen we niet volhouden"
Foto: © SC

De glimlach van Marc Brys sprak boekdelen. De in de eerste ronde veel bekritiseerde coach pakt in drie wedstrijden - tegen niet de minste teams - negen op negen. Hij triomfeerde dan ook een klein beetje.

Johan Walckiers in Mechelen

Club Brugge en Genk in vijf dagen tijd verslaan, het is niet elke ploeg gegeven. "En ik durf ook zeggen dat het verdiend is", aldus Brys. "In de eerste helft hebben we goed gespeeld, ik wil zelfs zeggen slimmer dan Genk. We hadden na vijf minuten al 2 of 3-0 kunnen voorstaan, maar zij komen wel op voorsprong. Uit het niets valt die goal."

"En dan hebben we het geluk dat we snel na de rust twee keer scoren", analyseerde Brys verder. "Na de 2-2 hebben we het tien minuten moeilijk gehad en had Genk het ook kunnen afmaken. Het is echter altijd mooi om op het einde te winnen."

Bij Mechelen durven ze niet meer over PO I praten na de mislukte eerste seizoenshelft. "Daar denken we niet aan. We staan echter op vier punten van Genk. Als er nog iets uit de kast valt, zullen we het zeker niet laten liggen. Maar je moet ook realistisch zijn: we gaan niet op dit elan voortdoen. Ooit zal er een terugval komen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties