Mathijssen: "Afspraak met Europese topclub"

Fabian Morren
| 13 reacties
Mathijssen: "Afspraak met Europese topclub"
Foto: © SC

Er zijn zo van die wedstrijden waarin je je spelers niet nog eens extra hoeft te motiveren. Voor de komst van Anderlecht staat iedereen vlijmscherp.

Manuel Gonzalez in Antwerpen

"Ik ben teleurgesteld over de prestatie tegen Zulte Waregem, zeker na onze knappe wedstrijd van zaterdag. Niet iedereen was in vorm en bezig met de wedstrijd. Misschien speelde het ook mee dat sommige spelers op één kaart van een schorsing stonden. De wedstrijd nadien stond immers Anderlecht op het menu. Ik heb ze toch laten spelen, ook omdat het publiek het niet smaakte toen ik tegen Westerlo enkele spelers liet rusten."

"De spelers hebben me de voorbije weken enkel maar trots gemaakt met wat ze brachten. Maar tegen Zulte Waregem was ik echt teleurgesteld. Er was geen balvastheid en velen haalden hun normale niveau niet. Ook van onze typische agressiviteit was niets te merken. Uiteindelijk moeten we nu ook niet te veel dingen in vraag stellen, want we hebben al wel veel bereikt. Zeker in vergelijking met de ploegen die in onze buurt staan en nu miljoenen moeten betalen om uit de gevarenzone te komen. Ik wil ze dus ook niet afrekenen op 45 slechte minuten in Waregem."

Integendeel, Beerschot verkocht zelfs spelers (Kagelmacher) en verdiende er ook enkele miljoenen aan. "Later moeten we een analyse maken en zullen we misschien moeten concluderen dat we met die miljoenen drie of vier mensen extra nodig hadden om wedstrijden als die tegen Zulte Waregem te winnen en zo hoger in het klassement te komen. Dit is een aandachtspunt voor het scoutingsteam om zo op termijn mee te doen voor de play-off I."

"We moeten allemaal top zijn"
Jacky Mathijssen

Zaterdag wacht dus Anderlecht. "Een geweldige afspraak, tegen een Europese topclub", vat Mathijssen het samen. "We zijn allemaal heel erg benieuwd hoever we kunnen geraken in deze wedstrijd. Bij iedereen leeft alvast het idee om er iets van te maken. We moeten wel allemaal top zijn om Anderlecht te kunnen verontrusten."

"Anderlecht behoort ieder jaar tot de betere ploegen en elke keer brengen ze een knap elftal tussen de lijnen. Enkel is er tussen de seizoenen heen een verschil in rendement. Dat maakt het verschil tussen een top-Anderlecht of niet. Als zij straks hier op Europees niveau spelen, dan moeten we ons daarbij neerleggen. We zullen er echter alles aan doen om dit te beletten."

Voor Losada wordt het een weerzien met zijn ex-club. "Hernan heeft heel veel vrijheden en verantwoordelijkheden in het elftal. Ik twijfel er niet aan dat hij morgen weer een aantal mooie dingen zal laten zien. Ik denk echter niet dat hij woensdag tegen Zulte Waregem al bezig was met deze wedstrijd."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties