Interview Mbuyu: "We zetten alles op de beker"

Mbuyu: "We zetten alles op de beker"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Bergen is 2012 desastreus begonnen met een 1 op 12 in de competitie. Alles bij de Henegouwers moet echter wijken voor de wedstrijden tegen Kortrijk. Het behoud is zo goed als verzekerd, een bekerfinale zou het seizoen helemaal geslaagd maken.

Dimitri Mbuyu speelde in 1988 zelf de bekerfinale met Standard. Anderlecht won toen in het Koning Boudewijnstadion met 2-0. "Maar toch blijft het hoogtepunt uit mijn carrière als speler", aldus de sportief manager van Bergen. "Ik heb de eer gehad een bekerfinale te kunnen spelen. Als we dat met Bergen zouden kunnen bereiken, mogen we spreken van een meer dan geslaagd seizoen."

De competitie primeert dan ook niet meer bij Bergen. "We moeten realistisch zijn: play-off I was te hoog gegrepen voor ons. Alle grote namen zitten nu in de topzes plus Kortrijk, dat één van de beste teams uit eerste klasse heeft. Niet echt uitblinkers bij het team van Hein Vanhaezebrouck, maar wel een sterk geheel."

"Wij zetten nu alles op de beker. Er zijn nog vier teams, dus ik geef ons 25 procent kans om in die finale te geraken", lacht Mbuyu. "Kortrijk is goed bezig, maar een bekermatch is altijd iets speciaal. We moeten woensdagavond proberen een resultaat neer te zetten. Het is belangrijk om in eigen huis de nul te houden. Die 1 op 12 wil niets meer zeggen als het om de beker gaat. Wees maar zeker dat we klaar zullen zijn."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties