Lukaku krijgt nog meer concurrentie

Jefrey Van der Straeten
| 9 reacties
Lukaku krijgt nog meer concurrentie
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Op de laatste dag van de transferperiode heeft Chelsea er met Patrick Bamford nog een jonge spits bijgehaald. De 18-jarige aanvaller werd voor een klein bedrag weggeplukt bij Nottingham Forest.

Chelsea heeft in de maand januari niet stilgezeten. Naast Kevin De Bruyne, die bij Genk voor 8 miljoen euro werd weggehaald, werd ook Patrick Bamford aan de selectie toegevoegd. De 18-jarige spits werd bij de voormalige Engelse voetbalgrootheid Nottingham Forest weggelokt met een vijfjarig contract.

Opvallend is dat Bamford nog maar twaalf minuten met het eerste elftal van Forest had meegespeeld. Volgens BBC Sport was hij al eerder opgevallen in enkele jeugdwedstrijden.

Nottingham Forest-voorzitter Cotterill: “Toen Patrick in het eerste elftal debuteerde, boden we hem het beste contract aan dat we ooit aan een 18-jarige hadden aangeboden. Nadat hij twee keer uitstekend speelde in jeugdwedstrijden, hebben we dat aanbod zelfs verdubbeld.”

Toch besloot Bamford om niet in te gaan op het voorstel van de club waar hij zijn opleiding had genoten. Nottingham werd verplicht om hem in januari te verkopen om alsnog een kleine transfersom (1,8 miljoen euro) te vangen.

De hele zaak laat bij de voorzitter van de tweedeklasseclub die tegen de degradatie vecht een zure nasmaak achter: “Vroeger konden we onze talenten nog enkele jaren aan het werk zien in het eerste elftal. Maar nu betalen de grote clubs een fortuin voor kinderen van dertien, veertien jaar. Het word steeds moeilijker voor clubs zoals wij om onze talentvolle spelers te behouden”, aldus Cotterill. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties