Interview Gillet: "Match tegen Genk is als Europees spelen"

Gillet: "Match tegen Genk is als Europees spelen"
Foto: © SC

Zondag staat er weer een topduel op het programma in het Constant Vanden Stock-stadion als Genk op bezoek komt. De huidige landskampioen heeft al dertien punten achterstand op leider Anderlecht. "Maar we hebben vorig seizoen gezien dat zoiets niets wil zeggen", aldus Guillaume Gillet.

Johan Walckiers in Anderlecht

Anderlecht leeft ontspannen naar de topper toe. Waarom ook niet? In topduels zijn de paars-witten meestal wel op hoog niveau. In tegenstelling tot de kleinere matchen. Zaterdag werden er nog punten verloren tegen Beerschot. "We verdienden ook niet meer dan een punt", was Gillet eerlijk. "Bovendien zijn er weinig topploegen op het Kiel met de zege gaan lopen. We hebben tien op twaalf na de winterstop en dat is toch geen slecht rapport. In 'kleinere' matchen moeten we nog meer hart tonen. Het moet beter."

Genk zit zo'n beetje in hetzelfde schuitje als Anderlecht vindt Gillet. "Iedereen wil Anderlecht kloppen, maar iedereen wil ook winnen van de landskampioen. Wij willen zondag bewijzen dat we even goed of beter zijn dan hen. Tegen Genk spelen is zoals een Europese match spelen. De motivatie is er altijd. Tegen grotere ploegen is het ook makkelijker. We nemen soms het ritme van de tegenstander over. Tegen kleinere ploegen spelen we dan te traag terwijl we tegen voetballende ploegen beter voor de dag komen."

Counterploeg? Je m'en fou
Dat Anderlecht van spelstijl zou veranderd zijn, kan Gillet eigenlijk weinig schelen. "Anderlecht een counterploeg geworden? Je m'en fou! Als we op het einde van het seizoen kampioen zijn, kan me dat allemaal worst wezen. Daarbij, we passen ons aan de tegenstander aan. Dat is ook de sterkte van dit Anderlecht. Kijk maar naar de match tegen Gent."

Voor de topschutter van paars-wit is Genk nog steeds een bedreiging. "Waarom zouden ze geen titelkandidaat meer zijn? Omdat we 13 punten voorsprong hebben? We hebben vorig seizoen gezien dat zoiets niets wil zeggen. We kunnen hen wel een tik uitdelen, maar zelfs dan is het nog niet gedaan voor Genk."

Mati met dikke jas
Voor zondag mogen we ook verwachten dat de weersomstandigheden gaan meespelen. Er spelen immers een paar kougevoelige jongens mee op Anderlecht. "Er zijn er een aantal die op training bijna niet kunnen rennen van de kou", knikt Gillet. "De twee pas aangekomen Congolezen hebben er veel last van, maar ze zoeken ook geen excuses om binnen te blijven. Mati? Die loopt rond met een heel dikke jas. Ja, ook voor te trainen."

Zondag loopt er ook een zekere Kevin De Bruyne bij de tegenstander rond. Die tekende nog maar pas een contract bij Chelsea. "Dat zal hem wel motiveren. Moest ik twee dagen geleden een contract bij Bayern München ondertekend hebben, zou ik ook bevrijd spelen en alles geven. In zijn plaats zou ik nog twee keer zo gemotiveerd aan de aftrap komen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties