Chelsea geeft 3-0-voorsprong uit handen

Melissa Maes
| 28 reacties

Manchester United moest vanavond winnen van Chelsea als het samen met Manchester City aan de leiding wilde blijven, maar het kwam niet verder dan een gelijkspel. Romelu Lukaku volgde de wedstrijd van op de bank.

Tien minuten voor rust werkte Johny Evans heel ongelukkig de bal in eigen doel en zo ging Chelsea alsnog met een voorsprong richting kleedkamers. De 1-0 inspireerde Juan Mata die meteen in de tweede periode de score wist te verdubbelen. Nog geen vijf minuten later maakte David Luiz er 3-0 van.

Met nog ruim een halfuur op de klok hoopte Manchester United nog minstens een punt uit de brand te slepen. Wayne Rooney gaf het voorbeeld door een strafschop voorbij Petr Cech te tikken. Tien minuten later floot ref Howard Webb opnieuw een penalty voor de bezoekers en Rooney wist ook die om te zetten. In de slotfase zorgde Javier Hernandez voor de gelijkmaker.

Door het gelijkspel moet Manchester United nu genoegen nemen met de tweede plaats en heeft het twee punten minder dan Manchester City. Chelsea staat op de vierde plek, met zes punten minder dan Tottenham. Die laatste komt morgenavond nog in actie tegen de nummer zes, Liverpool.