FA ontevreden met uitspraken Capello

Melissa Maes
| 3 reacties
FA ontevreden met uitspraken Capello
Foto: © SC

De Engelse voetbalbond kan niet lachen met de uitspraken van bondscoach Fabio Capello. Die liet zondag op de Italiaanse zender RAI 1 verstaan dat hij het niet eens is met de beslissing om de kapiteinsband van John Terry af te nemen omwille van racistische uitspraken.

David Davies, voormalig directeur-generaal van de Engelse voetbalbond, zei maandag aan de BBC dat de bazen van de FA de zaak heel ernstig nemen. “De FA wordt strikt geleid door voorzitter David Bernstein. Vorige week treuzelde hij niet om te reageren en nu kan hij ook niet treuzelen.”

John Terry wordt beschuldigd van racisme tegenover Anton Ferdinand, speler van Queens Park Rangers. De feiten dateren al van oktober. Terry, die onschuldig pleit, kent het verdict op 9 juli, na het EK in Polen en Oekraine.

Fabio Capello verklaarde zondag dat hij niet akkoord was met de beslissing van de FA. “Ik sprak met de voorzitter en volgens mij kan je niet bestraft worden voor iets dat nog niet officieel is. Ik dacht dat ik hem de aanvoerdersband kon laten dragen.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties