PSV en AZ blijven samen aan de leiding

Jefrey Van der Straeten
| 0 reacties
PSV en AZ blijven samen aan de leiding
Foto: © SC

Nadat AZ gisteren won deed PSV vandaag wat het moest doen: winnen tegen De Graafschap. Dries Mertens scoorde de 1-0. Ook de andere Belgen die vandaag in actie kwamen, pakten punten.

PSV – De Graafschap 4-1

PSV deed wat het moest doen in de race om het Nederlandse kampioenschap. Het zette de laatste in de stand, De Graafschap, makkelijk opzij met 4-1. Dries Mertens scoorde een penalty die hij zelf had veroorzaakt en raakte ook nog de paal. Net als Timothy De Rijck speelde hij een hele wedstrijd, Stijn Wuytens mocht een kwartier voor tijd invallen.

Utrecht – ADO Den Haag 1-1

Utrecht, met Jan Wuytens een hele wedstrijd centraal in de defensie, kwam in de eigen Galgenwaard niet verder dan een 1-1-gelijkspel. Na de winst vorige week tegen Ajax, pakt de club van trainer Jan Wouters dus opnieuw punten. Toch schieten zowel Utrecht als ADO met het gelijkspel weinig op. Door de winst van VVV gisteren voelen beide clubs stilaan de hete adem van VVV in de strijd tegen de nacompetitie.

RKC – Heerenveen 0-1

Het getreur in Friesland om een gemiste Elfstedentocht zal allicht iets verzacht zijn dankzij de winst van Heerenveen. Het team van Sven Kums (ex-Kortrijk en -Anderlecht) deelt na een 0-1-winst in Waalwijk samen met Feyenoord de derde plaats. Daarmee doen de Friezen beter dan de kampioenen van de afgelopen twee jaar, Twente en Ajax.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties