Juventus laat punten in Parma, Atalanta wint

Mathias Dumarey
| 3 reacties

Juventus Turijn heeft in de titelstrijd kostbare punten laten liggen op het veld van Parma. De bianconeri kwamen niet verder dan een 0-0-gelijkspel. In de andere wedstrijd van vanavond won Atalanta Bergamo met 1-0 van Genoa.

FC Parma - Juventus Turijn 0-0

Juventus Turijn is op het veld van Parma niet verder geraakt dan een 0-0-gelijkspel. Het doet zo een niet al te beste zaak in de strijd om de titel want de achterstand met nog één wedstrijd minder op AC Milan bedraagt nu één punt. Bij wint kon Juventus opnieuw leider worden. 'La Vecchia Signora' begon nochtans heftig aan de wedstrijd met in de vierde minuut al meteen een kopbal op de paal van Giorgio Chiellini. Het was ook meteen de beste kans van de bezoekers in de eerste helft.

Ook in de tweede helft bleef Juventus de betere ploeg, maar de kansen afwerken lukte niet. Andrea Pirlo zag zijn schot gepareerd worden door de Parma-doelman, een schuiver van Claudio Marchisio ging buiten aan de verkeerde kant van de paal en Mirko Vucinic kon zijn kopbal niet de goede richting geven om dreigend te zijn. In de slotfase claimde Juventus ook nog een elfmeter nadat Pirlo onderuit werd gelopen in het strafschopgebied, maar de scheidsrechter ging er tot groot ongenoegen van Juventus niet op in. Zo bleef het 0-0 in het Stadio Ennio Tardini.

Atalanta Bergamo - FC Genoa 1-0

Atalanta Bergamo kon wel zijn inhaalduel winnend afsluiten waardoor de club naar iets veiliger regionen klimt in de rangschikking. In de eerste helft kregen beide ploegen kansen om te scoren, maar geen enkele bal trof raak. Rodrigo Palacio miste voor de bezoekers, voor de thuisploeg faalde German Denis in de afwerking. Na de rust kroonde invaller Gabriel Muralengo zich tot de matchwinner door tien minuten voor tijd de winnende treffer te scoren.