'Polizei' informeert Hannover- en Clubfans via Facebook

Tomas Taecke
| 13 reacties
'Polizei' informeert Hannover- en Clubfans via Facebook
Foto: © SC

De politie in Hannover zal de komende dagen inlichtingen verspreiden via Facebook. Op die manier willen de Duitse ordediensten rellen in de marge van de wedstrijd voorkomen.

De Duitse politie die waakt over de veiligheid rond de wedstrijd tussen Hannover en Club Brugge zal de fans van beide kampen informeren via een Facebookpagina. Op Polizei Hannover aktuell willen de ordediensten beide supportersgroepen inlichten over eventuele maatregelen. De pagina bestaat al langer en telt net geen 100 000 fans, maar wordt ter gelegenheid van de Europese wedstrijd voor het eerst bij een voetbalpartij aangewend.

Het treffen tussen Hannover en Club in de 16de finales van de Europa League wordt gezien als een heuse risicowedstrijd. Er worden bijgevolg heel wat meer manschappen ingezet dan bij een normale Bundesligawedstrijd. De Duitse politie meent dat er tussen Belgische en Duitse fans een enorme rivaliteit is en houdt ook de rellen tussen Standard en Hannover tijdens het duel in de poulefase in het achterhoofd.

De ordediensten verwachten ongeveer 3200 Belgische fans, waarvan 700 heethoofden. Ook de Belgische politie stuurt een delegatie richting Hannover om de orde te helpen handhaven.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties