Amsterdamse politie onderschept ook 54 Anderlechtfans

Tomas Taecke
| 57 reacties
Amsterdamse politie onderschept ook 54 Anderlechtfans
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Naast de 76 Ajaxfans die woensdagavond werden aangehouden, heeft de Amsterdamse ME ook 54 Anderlechtfans onderschept. De Brusselaars wilden samen met de Amsterdammers de strijd aanbinden met Britse fans.

Naast de 76 aanhoudingen die omstreeks 21.30u aan het Marie Heinekenplein verricht werden, heeft de Amsterdamse politie ook nog eens 54 hooligans van Anderlecht ingesloten. De fans hadden zich verzameld op het Rembrandtplein met het oog op een confrontatie met United-fans. De supporters van Ajax en Anderlecht houden er al jaren een hechte band op na.

De 54 heethoofden werden op bevel van de burgemeester uit de stad verwezen. Indien zij vandaag terugkeren, zullen ze opgepakt worden. De 76 Ajaxfans die aan het Marie Heinekenplein onderschept werden, zijn afgevoerd naar een cellencomplex. Volgens AT5 zijn ze ondertussen vrijgelaten, maar krijgen ze wel een boete die kan oplopen tot 600 euro.

De politie verwacht vandaag nog heel wat problemen rond het Europa League-duel. Ondertussen geldt er een algemeen verbod voor Anderlechtfans wat betreft het bezoeken van de Nederlandse hoofdstad.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties