Interview De Petter: "We hebben dit jaar heel veel pech gehad"

Andrea Doino
| 7 reacties
De Petter: "We hebben dit jaar heel veel pech gehad"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Dit jaar loopt het niet zo vlot als andere jaren bij Westerlo. Met nog vijf zware wedstrijden op het programma en een achterstand van zeven punten op een veilige veertiende plaats, kan Westerlo zich stilaan voorbereiden op PO3.

Mathematisch kan PO3 nog worden vermeden, maar dan moet er zich al een groot mirakel voltrekken. Bovendien wacht Westerlo nog een moeilijk programma met onder andere wedstrijden tegen Anderlecht en Racing Genk. Alles moet worden gewonnen en zelfs dan blijft deelname aan PO2 een utopie.

“De resultaten zijn tot nu toe niet meegevallen. We hebben dit seizoen slechts zeventien punten behaald en het is moeilijk om nu nog vijf wedstrijden op een rij te winnen. In het voetbal kan je nooit nooit zeggen, maar we houden zeker rekening met PO3. Dat is de meest realistische kijk op de situatie”, aldus een nuchtere De Petter.

Steven de Petter weet wel waar het dit jaar is misgelopen. “Als je kijkt naar de opstellingen van dit jaar, dan kan je zien dat we bijna nooit met dezelfde ploeg zijn gestart. Alle pech die een ploeg kan hebben, die hebben wij in één jaar tijd gehad. Er waren constant gekwetsten, waardoor we nooit in één vast systeem hebben kunnen spelen.”

Vorig jaar nog finalist in de Beker van België en dit jaar in de kelder van de rangschikking. Zal KVC Westerlo na vijftien jaar afscheid nemen van de hoogste voetbalklasse?

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties