Schalke en Sporting Lissabon doen goede zaak

Dirk Pieters

Athletic Bilbao mocht donderdagavond de spits afbijten in de Europa League. De Spaanse club begon goed aan de wedstrijd, maar moest zich in de tweede helft toch gewonnen geven van Lokomotiv Moskou; 2-1.

De bezoekers kwamen na een half uur op voorsprong via Iker Muniain (foto) 0-1. Na de rust een heel ander spelbeeld. De thuisploeg kwam beter in de wedstrijd en Glushakov maakte er vanop de stip 1-1 van. Amper tien minuten later schoot Caicedo de thuisploeg op voorsprong. Lokomotiv hield stand en won uiteindelijk met 2-1.

Schalke zag lange tijd tegen een achterstand aan na een doelpunt van Darida, maar de Duitse club gaf zich niet gewonnen tegen Plzen. Het was de Nederlander Klaas Jan Huntelaar die zijn club op gelijke hoogte bracht een kwartier voor tijd.

Voor Salzburg zit de Europa League er zo goed als zeker op. Het verloor op eigen veld met 0-4 van Metalist Kharkov. Cristaldo was de held van de avond met twee doelpunten.

Sporting Lissabon verloor niet. Het wist 2-2 gelijk te spelen op het veld van Legia Warschau. Carrico en Santos maakten de belangrijke uitdoelpunten.