Azië potentiële markt voor BeNe-liga

Glenn Schrader
| 73 reacties
Azië potentiële markt voor BeNe-liga
Foto: © SC

Volg Standard nu via WhatsApp!

Roland Duchâtelet zou in de toekomst de tv-rechten van de Belgische en Nederlandse competitie verkopen aan China en India. Volgens hem is het de laatste strohalm om de kloof met clubs uit de grote Europese landen te dichten.

Eerdit dit jaar kwam Duchâtelet weer met een BeNe-liga op de proppen. Volgens hem is het de enige manier om nog aan te sluiten tot de top en daar zou hij dan ook de tv-gelden voor willen verkopen aan Azië.

“De financiële kloof met de clubs uit de grote Europese landen blijft maar groeien”, stelde Roland Duchâtelet vast. “Om die te dichten, moet België zijn markt vergroten. In Frankrijk zitten ze op Standard niet te wachten. We moeten kijken naar Nederland.”

“De Premier League is zo rijk omdat het zijn tv-rechten ook verkoopt aan Aziatische landen”, zegt de Standard-voorzitter aan Het Nieuwsblad. “Ook wij moeten proberen Aziaten naar ons voetbal te laten kijken. Maar we moeten er wel snel bij zijn, want die landen maken nu hun keuzes over welke competities ze willen volgen. Daarna is de trein definitief vertrokken”, aldus de Limburger.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties