Martens: "Anderlecht had te veel respect voor ons"

Martens: "Anderlecht had te veel respect voor ons"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De beste Belg zat donderdag niet in het kamp van Anderlecht, maar wel bij de tegenstander. Maarten Martens deed zijn ex-ploeg regelmatig pijn met zijn infiltraties en voorzetten. Ook de middenvelder was onthutst door de onmacht van paars-wit.

Johan Walckiers in Alkmaar

Martens had ongetwijfeld meer tegenstand verwacht. "Ik denk gewoon dat Anderlecht te veel respect toonde voor ons", zei hij. "Ze zijn nooit in hun spel geraakt en konden ook bijna geen kansen afdwingen. Die ene voor Gillet en we zijn rond, denk ik."

Hij spaarde zijn kritiek ook niet. "We wisten dat de spitsen van Anderlecht massa's talent hebben, maar dat ze niet de grootste werkers zijn. Dat bewezen ze hier vanavond nog eens. Ik ben blij dat we de nul gehouden hebben. Anderlecht was verrast dat we zo dominant uit de hoek kwamen. Ik begrijp wel niet hoe ze daar zo'n passief spel tegenover konden zetten."

"Ze zijn beginnen twijfelen en dat was duidelijk in ons voordeel. Doordat we geen doelpunt slikten hebben we een goede uitgangspositie voor volgende week. Natuurlijk was 2-0 nog beter geweest, maar we zijn iets te slordig omgesprongen met ons overwicht. Voor mij is het dus maar een klein voordeel."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties