Robben bezorgt Oranje late overwinning

Andrea Doino
| 12 reacties
Robben bezorgt Oranje late overwinning
Foto: © SC

Woensdagavond stonden Engeland en Nederland tegenover elkaar op Wembley. Oranje won de oefeninterland met 2-3 en boekt zo de eerste overwinning van het EK-jaar.

De eerste helft had weinig te bieden. Tien minuten na de pauze maakte Arjen Robben zijn eerste doelpunt van de avond. Hij kreeg de bal op de helft van de Engelsen en mocht ongehinderd afstormen richting Engels doelman Joe Hart. De Nederlander trapte de bal beheerst binnen na een slimme loopactie van Huntelaar.

Eén minuut later was het al 0-2. Een perfecte voorzet van Dirk Kuyt werd mooi binnengekopt door Klaas-Jan Huntelaar. De Nederlandse aanvaller blesseerde zich bij zijn goal, want Smalling kwam net te laat en raakte met zijn voorhoofd hard de slaap van Huntelaar. Beide spelers konden niet meer spelen.

In de slotfase gaf Oranje de overwinning nog bijna uit handen. Via Gary Cahill en Ashley Young kwam het in de negentigste minuut op gelijke hoogte. Arjen Robben bezorgde Nederland in de laatste minuut van de blessuretijd de overwinning.

 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties