Interview Been: "Genk is in elke wedstrijd favoriet"

Fabian Morren
| 11 reacties
Been: "Genk is in elke wedstrijd favoriet"
Foto: © SC

Racing Genk kan vanavond gouden zaken doen. Bij winst in Kortrijk hoeft het niet meer tot de laatste speeldag te wachten om al zeker te kunnen zijn van de play-off I. "Toch blijf ik bij wat ik zei: het wordt pas op de laatste speeldag beslist."

Fabian Morren in Genk

Trainer Mario Been blijft toch voorzichtig. “We mogen Kortrijk zeker niet onderschatten. Ze hebben op een bepaald moment vierde en vijfde gestaan in deze competitie. Dat verdient respect. We zullen heel goed en scherp moeten verdedigen. Met Monrose hebben ze een heel goeie spits. Kristof Van Hout vind ik dan weer een prima doelman. Ik las dat Nfor misschien niet meedoet. Hij is heel bepalend. U begrijpt dat ik het zeer vervelend voor zijn gezondheid vindt”, knipoogt de Nederlandse coach.

Genk pakte tegen Bergen en Club Brugge zes op zes. “We moeten met dezelfde instelling als tegen deze twee clubs spelen, een soort onoverwinnelijkheid uitstralen. Zoals altijd gaan we uit van onze eigen sterkte. Of wij favoriet zijn? Voor mij is Genk in elke wedstrijd de favoriet. Ik probeer altijd van onze eigen sterkte uit te gaan.”

Als Genk de POI haalt, kan alles nog heel kort op elkaar komen. Dan is er weer heel veel mogelijk voor Genk. “In het ideale scenario hebben we dan 52 punten. Ja, dan kan er plots weer veel. Maar laat ons eerst zorgen dat we de POI bereiken. Als we die snel in handen hebben, kunnen we misschien wat meer ontspannen spelen. Al blijf ik zeggen dat het pas op de laatste speeldag wordt beslist.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties