Spaanse competitie de vuilste?

Jefrey Van der Straeten
| 7 reacties
Spaanse competitie de vuilste?
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Gisteren werden er in de wedstrijd Granada-Valencia maar liefst veertien gele kaarten uitgedeeld. Deze wedstrijd bleek geen uitzondering, aangezien er dit seizoen in Spanje met kaarten wordt gestrooid.

In Spanje zijn er maar liefst twaalf clubs actief in de hoogste afdeling die dit seizoen al meer dan zeventig gele kaarten hebben ontvangen. Getafe is de absolute koploper met 92 gele kaarten, gevolgd door Atletico Madrid met 90 ontvangen waarschuwingen. In tegenstelling tot het algemeen heersende beeld, maakt Real Madrid geen deel uit van het clubje van twaalf. De Koninklijke onving nog 'maar' 54 gele kaarten.

Enkel in Italië zijn er twee clubs die de grens van zeventig gele kaarten al hebben overschreden, met name degradatiekandidaten Lecce en Atalanta. In de overige grote competities (Engeland, Frankrijk en Duitsland) delen de scheidsrechters veel minder gele kaarten uit. Gezien het grote onderscheid tussen de verschillende competities, kan het verschil allicht enkel aan een grotere geldingsdrang van de Spaanse scheidsrechters toegeschreven worden.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

La Liga

Nieuwste reacties