Interview Annys: "Geschrokken toen ik zag dat ik boven Losada stond"

Annys: "Geschrokken toen ik zag dat ik boven Losada stond"
Foto: © SC

OH Leuven is gered na dit weekend 0-0 gelijkgespeeld te hebben tegen Lierse. En eigenlijk was dat niet nodig, want Westerlo ging toch zwaar de boot in. Voor middenvelder Maxime Annys dus zekerheid over een extra jaar eerste klasse, en dat was noodzakelijk.

Johan Walckiers in Leuven

Het seizoen van OH Leuven werd gekenmerkt met ups en downs. Tegen Anderlecht en Club Brugge werd er gewonnen aan Den Dreef, tegen Genk gelijkgespeeld. In de matchen waar men echter verwachtte dat er punten zouden gehaald worden, lieten de Brabanders het dikwijls afweten. "Hoe dat komt weet ik niet. Als ik voor mezelf spreek, kan ik zeggen dat ik voor elke match gemotiveerd ben", zegt Maxime Annys aan onze redactie.

Tweede jaar: bevestigen
Vorig seizoen zette Leuven een onwaarschijnlijke inhaalrace op Lommel in en dat werd beloond met de promotie. "De sfeer was superieur vorig jaar, nergens mee te vergelijken". Het was ongelooflijk! We deden veel dingen samen. Het was een echte kameradengroep."

Het is echter niet echt de druk die hen parten speelde. "Voor ons was er eigenlijk weinig druk. We hebben eens 5 op 24 gepakt. Bij veel ploegen zou het dan crisis zijn, maar hier bleef men rustig. We weten wel dat het op sommige momenten beter had gemoeten, maar de bedoeling was om ons te redden en daar zijn we in geslaagd."

Het tweede jaar bevestigen, is voor een nieuwkomer altijd het moeilijkste. Dat herinnert Annys zich ook nog van zijn periode bij Roeselare. "Het eerste jaar deden we het goed, maar het tweede was toch moeilijk. Door de fair play-prijs speelde we ook Europees en de druk wordt dan automatisch groter. Dan is het al moeilijker. Maar ik heb al gehoord dat Leuven zich wil versterken, dat is dus positief."

Samen met Jordan Remacle en Wim Raymaekers is Annys één van de overgebleven spelers uit tweede klasse die een basisplaats konden versieren. "Het is toch een hele eer dat ik ondanks al die versterkingen blijven staan ben. Ik heb toch bewezen dat ik dit jaar ook een belangrijke rol kan spelen! 

Van Wijk is enorm veeleisend, maar veel aan te danken
Ze kunnen ook bijna niet anders dan tevreden zijn over de verdedigende mid. In de categorieën van beste spelers staat hij twee keer in de topvijf. "Ik wist het niet eens tot iemand me het zei. Ik was wel even geschrokken dat ik boven spelers als Losada en zo stond in meest efficiënte passes. Mijn persoonlijke balans over het seizoen is dan ook heel positief."

Annys trainde ook nog onder de bij Bergen ontslagen Dennis Van Wijk. "Ik heb veel te danken aan Van Wijk. Ok, hij is veeleisend en hij heeft me toen ik jong was een paar keer tot tranen toe bewogen. Maar hij heeft me mentaal sterker gemaakt, wat ook nodig was om in eerste klasse te overleven. Maar daar ben ik hem nu dankbaar voor. Zijn Nederlandse mentaliteit paste misschien wel niet bij de mentaliteit van sommige jongens bij Bergen."

Qua trainers heeft Annys het nu ook getroffen met Ronny Van Geneugden. "Psychologisch een heel sterke coach. Hij kan iemand zich echt goed in zijn vel laten voelen. Voor hem speel je op de toppen van je tenen. Vorig seizoen had hij ons mentaal zo opgenaaid dat we soms op de bus al wisten dat we een wedstrijd gingen winnen."

Hier leest u het eerste deel.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties