Interview Kouyate: "Ik wil naar de Olympische Spelen"

Kouyate: "Ik wil naar de Olympische Spelen"
Foto: © SC

Cheikhou Kouyate hakte vorige week de knoop door en zal zijn internationale carrière met Senegal betwisten. De verdediger van Anderlecht heeft daarbij één groot doel voor ogen: de Olympische Spelen van dit jaar in Londen.

Cheikhou wordt pas in december 23 en kan dus zonder probleem deel uitmaken van de ploeg. "Zelfs al is voetbal niet de sport bij uitstek op de OS, het zou fantastisch zijn om te kunnen deelnemen aan een toernooi op dat niveau", vertelde hij. "We hebben er vorige week over gepraat en ik zou graag deel uitmaken van dat avontuur"

Daarvoor moet Senegal wel op 23 april nog een barragematch spelen in Engeland. Wat betekent dat Kouyate de zondagmatch van de vijfde speeldag in de play-offs zal moeten missen. Het is dus maar de vraag of hij zal mogen gaan naar dat kwalificatieduel, want Kouyate heeft zich in enkele maanden tijd onmisbaar gemaakt in de paars-witte verdediging.

En als Senegal naar de Olympische Spelen trekt zal hij een groot deel van de voorbereiding op het nieuwe seizoen missen. Daar is Kouyate zich echter ook bewust van, maar hij vraagt de club om hem toch te laten gaan. "Ik ga er over praten met de trainer en met Herman Van Holsbeeck. Ik zou echt ontgoocheld zijn, moesten ze me dit niet laten doen. We zouden geschiedenis schrijven, want voor de eerste keer zou Senegal deelnemen aan de OS. Dat wil ik niet missen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties