Interview Peeters: "Derby is ondergeschikt aan PO1-kwalificatie"

Tomas Taecke
| 28 reacties
Peeters: "Derby is ondergeschikt aan PO1-kwalificatie"
Foto: © SC

"Het enige wat telt is de kwalificatie voor PO1. Dan krijgen we nog tweemaal de kans om onze rivaal de loef af te steken". Bob Peeters vindt de burenstrijd op zondag een wedstrijd als een ander en wil zo snel mogelijk een plaatsje in PO1 verwerven.

Tomas Taecke in Brugge

Zondagmiddag neemt groen-zwart het op tegen stadsgenoot Club Brugge. Een wedstrijd die Cercle, dankzij de regelmatige prestaties dit seizoen, de mathematische zekerheid voor deelname aan PO1 kan opleveren. Bob Peeters en zijn vereniging richten hun focus vooral op die kwalificatie en willen de derby-gevoelens pas in die nacompetitie uit de kast halen.

"Een derby winnen is altijd leuk, maar op dit moment hebben we een belangrijker doel voor ogen", spreekt de Cercle-coach duidelijke taal. "Zoals elke week gaan we voor een driepunter. Als we de kwalificatie kunnen veiligstellen, krijgen we nog twee kansen om uit te halen tegen onze buren".

Cercle heeft zijn lot in eigen handen, maar kan ook door het gemors van anderen straks een droom in vervulling zien gaan.

"Er zijn drie ploegen die ons moeten inhalen, in principe kan nul op zes zelfs voldoende zijn. Wij moeten niets, de concurrentie daarentegen moet wel punten halen. Los daarvan zal het zeker niet eenvoudig worden, maar dat geldt voor alle ploegen die meedingen naar een plek in PO1".

Bob Peeters wil de komende wedstrijden uitgaan van de eigen sterkte maar zal toch de tussenstanden op de andere velden nauwlettend in het oog houden.

"Als er op de andere velden bepaalde zaken gebeuren, moeten we tactisch misschien wat gaan bijstellen. We leggen de focus op de eigen wedstrijd maar gaandeweg de partij krijg je toch informatie doorgespeeld. Ook op de scoreborden in het stadion verschijnen de tussenstanden. We gaan voor een goed resultaat tegen Club, al zal dat niet eenvoudig worden. Onder Daum spelen zij niet het mooiste voetbal, maar behalen ze wel resultaten".

De kans bestaat dus dat Cercle zondag vroeg of laat vrede zal nemen met een puntendeling. Peeters wil niet te afwachtend aan de wedstrijd beginnen, maar beseft ondertussen dat Club Brugge één van de sterkste ploegen is in deze fase van de competitie.

"Als we de rangschikking en de voetbalwetten respecteren, zien we dat Club Brugge toch de ploeg is die Anderlecht het vuur aan de schenen legt. We zullen een heel goeie dag nodig hebben om iets te rapen, wat zeker niet uitgesloten is als zij een mindere namiddag beleven. In die zin zijn we ook wat afhankelijk van onze tegenstrever. Wél moeten we durven voetballen tegen de topploegen. Op Anderlecht stonden we goed te verdedigen, maar hebben we in balbezit veel te weinig gebracht en de verkeerde keuzes gemaakt".  

De vorige derby ging voor Cercle verloren na een geniale ingeving van de inmiddels vertrokken Nabil Dirar.

"In België wordt er vaak ook te lang over tactiek gepraat. Die bewuste wedstrijd stonden we prima opgesteld, tot Dirar met één klasseflits de wedstrijd besliste. Daar kan je op dat moment weinig tegen beginnen. Als Messi er vijf binnenschiet kan je ook nog drie uur gaan praten over defensieve tactieken".

Eén van de thema's die de Brugse buren de voorbije weken bezig heeft gehouden, was de vernieuwde grasmat waarvoor Club Brugge één ton euro heeft neergeteld en waar Cercle straks dankbaar gebruik van zal maken.

"Ik ben daarnet op het terrein geweest en heb vastgesteld dat het echt top is. We zijn Club Brugge daar dankbaar voor. Het nieuwe veld laat ons toe om voetballende oplossingen te zoeken. We spelen thuis en moeten ons spel spelen. Als je dan 4-0 onderuit gaat, heb je jezelf weinig te verwijten. In dat geval zal ik de eerste zijn om de tegenpartij proficiat te wensen en nederig te zijn na afloop van de wedstrijd".

De voorbije maanden werd groen-zwart geteisterd door blessures waardoor het op een gegeven moment maar liefst zeven basisspelers in de tribune moest laten. Na de terugkeer van Rudy en Cornelis zijn ook Reis en Iachtchouk voor de derby opnieuw inzetbaar.

"Tenzij er morgen iets ernstigs gebeurt, zullen Reis en Iachtchouk opnieuw deel uitmaken van de selectie. Daardoor hebben we opnieuw wat slagkracht en kunnen we terugvallen op enkele zekerheden. Zondag zullen we dan zien hoe lang zij kunnen spelen, als ze überhaupt zullen spelen. In ieder geval is het medisch verantwoord om hen mee te nemen en ben ik ook genoodzaakt dat te doen door de overige blessures".

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties