Rangers stellen titelfeest Celtic uit na tumultueuze derby

Tomas Taecke
| 6 reacties
Rangers stellen titelfeest Celtic uit na tumultueuze derby
Foto: © SC

Rangers FC heeft zondagmiddag niet toegelaten dat aartsrivaal Celtic het titelfeest op hun veld kon inzetten. In een wedstrijd die ontsierd werd door drie rode kaarten wonnen de Rangers met 3-2.

In een felbeladen Old Firm heeft Glasgow Rangers FC het titelfeest van Celtic voorlopig uitgesteld. Door toedoen van Kilmarnock werd Motherwell (2-0) gisteren definitief uitgeschakeld in de titelstrijd en kon Celtic zich bijgevolg in het Ibrox Stadium tot landskampioen kronen.

The Gers zaten na een halfuur spelen op rozen. Na een vroeg openingsdoelpunt van Aluka werd bezoeker Cha na één derde wedstrijd rechtstreeks uitgesloten. Op het uur werd ook Wanyama wandelen gestuurd, waardoor Celtic nog met negen mensen overbleef. Little en Wallace beslisten dan ook op zes minuten tijd de wedstrijd.

Door een rode kaart van Ranger Bocanegra kwam Celtic ondanks de twee uitsluitingen toch nog opzetten. Brown en Rogne konden milderen, maar verder dan een 3-2-nederlaag kwamen de katholieken uit Glasgow niet meer.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Scottish Premier League

Nieuwste reacties