Sporting wint maar is niet klaar met Kharkiv

Tomas Taecke

Sporting Lissabon heeft een kleine stap gezet richting de halve finales van de Europa League. Na de rust namen de Portugezen afstand van het Oekraïense Kharkiv (2-1), dat allesbehalve uitgeschakeld is voor de halve finales.

Ondanks een sterke eerste helft van de Portugezen stond het halverwege nog 0-0. Revelatie Kharkiv had het niet onder de markt, maar stak toch af en toe de neus aan het venster.

Na de pauze zette Sporting de wedstrijd dankzij enkele fraaie goals toch naar zijn hand. Izmailov en Insua zetten de hoofdstedelingen in twintig minuten op een comfortabele 2-0-voorsprong.

Metallist heeft dit seizoen al bewezen tot veel in staat te zijn en wist ook in Lissabon een belangrijk uitdoelpunt mee te pikken. In blessuretijd zorgde Xavier vanop de stip voor de aansluitingstreffer (2-1).