UEFA: Spaanse clubs moeten goed oppassen

Mathias Dumarey
| 32 reacties
UEFA: Spaanse clubs moeten goed oppassen
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De Europese voetbalbond (UEFA) heeft de Spaanse clubs een zeer ernstig te nemen waarschuwing gegeven in verband met de financiële fair-play en de hieraan gekoppelde uitsluiting uit de Europese competities. "Ze spelen met vuur", aldus de UEFA.

De Spaanse clubs hebben een gezamenlijke belastingsschuld van zowat 700 miljoen euro. Dat druist helemaal in tegen de financiële fair-play die de UEFA voor ogen heeft. "De clubs zullen niet mogen deelnemen aan de Europese competities als ze hun verplichtingen niet nakomen", aldus Gianni Infantino, de secretaris-generaal van de UEFA op BBC. Naast de belastingsschulden hebben de clubs in Spanje ook een pak andere schulden.

Real Madrid en FC Barcelona hebben beiden de hoogste schulden in Spanje. "Als zij hun schulden niet betalen, krijgen ze geen Europese licentie. We zullen wel elk geval afzonderlijk bestuderen, want het kan zijn dat clubs afspraken hebben gemaakt met de fiscus om de schulden af te betalen", gaat Infantino verder.

Het systeem van financiële fair-play begint vanaf 2013. "We willen dat elke club een gelijke uitgangspositie heeft. Nu al kijken we naar de financiële balans van de clubs, maar met de financiële fair-play zal dat nog strikter worden", besluit Infantino.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

La Liga

Nieuwste reacties