FT Antwerpen overklast KK Malle in spetterende tweede helft

Melissa Maes
| 0 reacties
FT Antwerpen overklast KK Malle in spetterende tweede helft
Foto: © SC

KK Malle had aan één punt genoeg om zekerheid te hebben over de play-offs. Vier dolle minuten volstonden om de bezoekers uitgeteld in de touwen te meppen. Eindstand: 9-3.

Na goed één minuut kwam Karim Achabar bij de achterlijn in balbezit. Hij haalde vanuit een scherpe hoek uit naar doel. De bal week af en verraste zo hobbelend de graaiende Pagetta. Minder dan een halve minuut later legde Omar Zouggaghi de bal perfect in de loop van Sababti die hard uithaalde. De kogel verdween net onder de deklat in doel.

Kort voor de pauze zag deref niet hoe Cabo bij het opkomen zijn verdediger Achabar uitschakelde om dan zelf tijdig bij het doel te kunnen opduiken. Op die manier verscheen hij helemaal ongehinderd centraal om de assist onhoudbaar in doel te mikken.

Na de koffiepauze liet Achabar zich niet uit balans brengen ondanks een overduidelijke fout en bediende de opkomende Hitou. Aziz wist met deze assist duidelijk wel raad. Minder dan een halve minuut later heroverde Achabar opnieuw de bal en hij mikte na een soloren gekruist hoog in doel.

Een aangeslagen Malle liet zich even later op een fout betrappen. Sababti legde de vrije trap klaar voor het kanon van Achabar. Pagetta loste en Zouggaghi was ter plaatse om met een fantasietje de bal over de doellijn te werken.

Een minuut later nam Hitou snel initiatief bij een intrap. Hij stuurde de bal strak voor doel waar Omar wist te deviëren. Vier dolle minuten volstonden om Malle uitgeteld in de touwen te meppen. Maar het feest mocht nog wat doorgaan. Sababti stuurde de bal naar Hitou en die zag El Ghaadaoui opduiken bij de tweede paal. Abdelhak mikte laag in het hoekje.

Jawad prikte nog eens beheerst naast de nochtans erg sterk acterende Pagetta in doel. Op een verre bal over de Antwerpse defensie reageerde Van Melkebeke met een uitstekende controle en hij verraste Morant. In de 39ste minuut werd de jonge Yachou foutief gestuit in het doelgebied en de bal ging op de stip. Aziz Hitou trapte nu wel beheerst en binnen het doelkader.

Het laatste wapenfeit was voor de bezoekers. Gessner werd voor doel aangespeeld. Hij schermde de bal goed af en bediende uit de draai de vrijstaande Jeroen Hakkens. Tegen diens schot van dichtbij had Morant geen verhaal.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties