Anderlecht-fans willen nieuwe trainer

Melissa Maes
| 170 reacties
Anderlecht-fans willen nieuwe trainer
Foto: © SC

De supporters van Anderlecht trekken aan de alarmbel. In korte tijd zag paars-wit de voorsprong op Club Brugge slinken tot op een punt. De fans vragen in een open brief het vertrek van trainer Ariël Jacobs.

In een open brief richten de supporters hun pijlen vooral op trainer Ariël Jacobs en vragen zijn vertrek. “Ongeacht dit seizoen met een titel wordt afgesloten of niet”, klinkt het bij initiatiefnemer purplespirit tegenover HLN.

Lees hier de volledige versie:

"Onvermogen om matchen te domineren"
"Wat ons vooral tegen de borst stoot, is het totale onvermogen om wedstrijden te domineren, ondanks de aanwezige verzameling talent. OHL, Lierse, Lokeren, Beerschot, Bergen, Westerlo, Cercle, Kortrijk, STVV, KV Mechelen, Rupel Boom: de lijst met wanprestaties waarin het publiek op zijn honger bleef zitten is erg lang. Het is al te gemakkelijk om dit af te doen als een mentaliteitskwestie van de spelers."

"Immers, na vier jaar trainerschap moeten we vaststellen dat Jacobs er nog steeds niet in geslaagd is om eenvoudige spelpatronen in het team te krijgen. Enkele uitzonderingen buiten beschouwing gelaten, krijgen we bijna wekelijks hetzelfde plaatje voorgeschoteld: een steriel spelend Anderlecht dat zijn wedstrijden slechts winnend kan afwerken door te rekenen op de individuele klasseflitsen van onze aanvallende spelers. Dat is een oude kwaal: ook de voorbije seizoenen werd er te makkelijk geteerd op de flitsen van de tandem Boussoufa-Lukaku, waarbij die laatste vaak een ondankbare rol kreeg toegeschoven."

"Pijnlijk tegen AZ"
"In de duels met AZ maakte trainer Verbeek ons op een pijnlijke manier duidelijk wat voor impact zulke automatismen en spelpatronen kunnen hebben op de prestatie van een team. Anderlecht beschikte ontegensprekelijk over meer individuele klasse, maar werd op twee maal tien minuten na genadeloos weggespeeld. Of anders gezegd: Jacobs liet zich daar tot twee maal ringeloren door zijn Nederlandse collega. Dat was geen toevalligheid. Anderlecht is een club die op de naamtabellen van de Champions League moet prijken, veel meer nog dan BATE Borisov of Partizan Belgrado. Deze uitschakelingen waren erg pijnlijk en vooral vermijdbaar. Al te vaak worden de uitwedstrijden op een erg behoudende manier aangevat. On-Anderlechts, en vooral een sollicitatie naar problemen."

"Altijd zelfde spelers"
"Een ander heikel punt is de manier waarop Jacobs met zijn grote kern omgaat. Ondanks een zeer talentvolle kern -het verdedigende compartiment laten we hierbij even buiten beschouwing- zien we steeds hetzelfde elftal aan de wedstrijd beginnen. Enkele spelers sukkelen al maanden met vormverlies, maar mogen doodleuk blijven staan. Dit is een vreemde vaststelling, daar het voornamelijk gaat over wedstrijden die -dixit Jacobs- slechts voor anderhalf punt worden gespeeld."

"Ook zijn wissels getuigen van een beperkte tactisch bagage: steevast wordt er pas vanaf het laatste kwartier en in dezelfde volgorde gewisseld, als ware het een routinetaak. Deze rigiditeit kan niet enkel leiden tot blessures bij de bepalende spelers, ook missen de talentvolle jongeren hierdoor grote kansen om de noodzakelijke stappen te nemen in hun ontwikkeling. Tot slot kunnen we ons voorstellen dat het ook zorgt voor een zekere gelatenheid bij de overige kernspelers."

"Geen sterke ploegprestaties"
"U zal ongetwijfeld en deels niet onterecht verwijzen naar het haast vlekkeloze parcours tegen de topploegen in de Jupiler Pro League, alsook naar de perfecte prestatie in de poulefase van de Europa League. Daar zaten inderdaad puike prestaties tussen, denken we maar aan Standard en Brugge thuis. Toch mag hierbij niet uit het oog verloren worden dat deze zeges voornamelijk het gevolg waren van een uitstekende individuele vorm van het aanvallende compartiment, en niet zozeer van sterke ploegprestaties."

"Nieuw briesje welkom"
"Vandaar dat we willen u vragen om een nieuwe briesje door het Astridpark te laten waaien. En dit liefst in de vorm van een coach die niet vastgeroest zit in bepaalde ideeën, die hem ervan zouden weerhouden om het eens op een andere wijze aan te pakken. Een man die met een propere lei kan beginnen, zonder rekening te houden met bepaalde prestaties uit het verleden. En last but not least, iemand wiens visie strookt met de Anderlechtse waarden en normen, namelijk dominant en verfijnd combinatievoetbal. "

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties