Gumienny en Nzolo krijgen verlof

Tomas Taecke
| 22 reacties
Gumienny en Nzolo krijgen verlof
Foto: © SC

Scheidsrechters Serge Gumienny en Jerome Efong Nzolo zullen de komende weken geen wedstrijd in PO1 leiden. Dit naar aanleiding van hun felbesproken prestaties de voorbije weken.

Serge Gumienny en Jerome Efong Nzolo, de nummers één en twee van het Belgische scheidsrechterskorps, kregen de komende twee weken geen Play-off 1 wedstrijd toegewezen. Scheidsrechtersbaas Jeurissen bevestigt dat beiden een minder periode kennen en daarom niet aangeduid werden voor een wedstrijd.

"Scheidsrechter Gumienny maakt een moeilijke periode door", zegt Jeurissen in Het Nieuwsblad. "Vorige week hadden we een gesprek waarin hij verzekerde dat hij de knop heeft omgedraaid. Ik heb hem wel een wedstrijd gegeven op 14 april".

"Nzolo is bezig aan een sterk seizoen, maar kreeg na de bekerfinale heel wat kritiek. Blijkbaar heeft hij dat niet kunnen verteren want ook dit weekend floot hij een ongelukkige wedstrijd".

"Iedereen heeft recht op een mindere prestatie en daardoor kan ik hen nu met een goed gevoel wat rust geven. Stel dat ik één van beiden op Standard-Anderlecht had geplaatst en het loopt opnieuw fout, dan kan ik die scheidsrechter geen wedstrijden van die ploegen meer laten fluiten".

"Donderdag zitten we opnieuw samen en zal ik hen verder steunen. Het heeft weinig zin om hen op de vingers te tikken, want wanneer de strijd straks in alle hevigheid losbarst zullen we hen nodig hebben".

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties