Interview Messoudi: "Tussen mij en de coach is er niets veranderd"

Tomas Taecke
| 7 reacties
Messoudi: "Tussen mij en de coach is er niets veranderd"
Foto: © SC

Mo Messoudi is aan zijn laatste weken bij Kortrijk bezig. Zijn rol als invaller op bezoek bij Anderlecht is daar volgens de middenvelder geen gevolg van. De Antwerpenaar is tevreden dat hij samen met zijn ploeggenoten KVK naar de subtop kon loodsen en kijkt reikhalzend uit naar een nieuw avontuur.

Mohamed Messoudi bevestigde na de verloren bekerfinale dat hij volgend seizoen de blauw-witte clubkleuren van AA Gent zal verdedigen. De Antwerpenaar beweert dat er tussen coach Vanhaezebrouck en hijzelf ondertussen niets is veranderd. Hoewel hij volgend seizoen in de Arteveldestad aan de slag gaat, wil 'Mo' zich eerst nog maar eens bewijzen bij KV Kortrijk.

"Het resultaat op Anderlecht was schitterend. Ik denk niet dat we daar al een punt gepakt hebben. We speelden goed georganiseerd en bleven ook rustig toen de druk na de kampwissel opgevoerd werd. Toch vond ik het ergens jammer dat ik er niet van bij de aftrap bij mocht lopen. Hopelijk mag ik volgende week wel weer starten, want de laatste drie wedstrijden verkeerde ik in goede doen. Het is raar, maar ondanks mijn nakend vertrek wil ik mij nog meer bewijzen in Kortrijk".

Messoudi was één van de vijf spelers die een week na de bekerfinale in het Astridpark naast de ploeg vielen. Geen gevolg van die match in het Koning Boudewijnstadion, want Hein Vanhaezebrouck staat erom bekend dat hij zijn ploeg vaak op meerdere posities door elkaar gooit.

"We weten al langer dat de coach graag roteert", legt Messoudi uit aan onze redactie. "De groep is dat ondertussen gewoon dus niemand kijkt nog raar op als hij plots naast de basiself valt. Op de bank plaatsnemen is niet altijd even leuk, maar iedereen heeft dit seizoen veel gespeeld en was op zijn eigen manier belangrijk voor de ploeg".

Kortrijk neemt het straks in PO1 ook op tegen de toekomstige werkgever van de middenvelder. Messoudi geeft aan dat zijn transfer weinig invloed heeft op zijn relatie met de coach.

"Ik heb mijn vertrek natuurlijk met de trainer besproken", voegde Messoudi eraan toe. "Maar hij heeft mij bevestigd dat er absoluut niets aan de situatie is veranderd. Hopelijk sta ik volgende week in de basis, want ook vandaag was ik voorbereid en klaar om te spelen".

Messoudi werd profvoetballer bij Beerschot en koos vervolgens voor een avontuur boven de Moerdijk in Tilburg. Net als KVK is ook Willem II een gemoedelijke familieclub waar de vriendelijke Antwerpenaar snel zijn draai vond. Volgend jaar komt 'Mo' in Gent voor het eerst bij een topclub terecht, al gelooft hij niet dat dit aanpassingsproblemen met zich zal meebrengen.

"Ik denk dat de overstap van KVK naar Gent wel zal meevallen. Enkele spelers ken ik reeds en ik pas mij doorgaans overal heel snel aan. Ik hoop snel in de groep te integreren maar maak mij daar weinig zorgen over. Sportief gezien kijk ik ernaar uit om mij in de ploeg te knokken. Gent is net als Kortrijk een club die een rotatiesysteem hanteert, dus aan speelkansen zal er in ieder geval geen gebrek zijn".

De Antwerpenaar is ondertussen 28 jaar oud en trekt op relatief late leeftijd voor het eerst naar een Belgische topclub.

"Toen ik bij Beerschot speelde, stond ik op het lijstje van de meeste topclubs. Ik heb toen voor het Nederlandse Willem II gekozen, wat ik mij nooit heb beklaagd. Het Nederlandse voetbal heeft mij volwassener gemaakt. Nu hoop ik te mogen meestrijden om de prijzen, want AA Gent is tenslotte een club die zich altijd in de top van het klassement weet te scharen".
 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties