Interview Suarez: "Van Damme heeft deels gelijk: Anderlecht moet alles winnen"

Suarez: "Van Damme heeft deels gelijk: Anderlecht moet alles winnen"
Foto: © SC

Anderlecht rekent op Matias Suarez voor het vervolg van de play-offs. Ondanks pijn in de knie wil de Argentijn er alles aan doen om nu vrijdag op Standard al te vlammen. "Ik moet de pijn maar leren verdragen", aldus Suarez.

Johan Walckiers in Anderlecht

Mati, hoe voel je je nu fysiek?
Fysiek veel beter. Ik heb de hele week hard gewerkt en ik voel me klaar. Het is niet zo dat de pijn helemaal verdwenen is. De kinesist probeert het wel te verminderen, maar ik moet leren spelen met pijn.

Had je zondag veel last?
De laatste tien minuten waren op het randje, maar ik wou blijven staan. Volgens de dokter kan ik de play-offs spelen. Rust zou een oplossing zijn, maar ik heb dertig wedstrijden gespeeld om de play-offs te kunnen spelen. Die wil ik nu dus niet missen. Er zijn trouwens geen risico's dat het erger wordt. En met een inspuiting spelen, wil ik ook niet. Ik moet er gewoon mee leren omgaan.

Zondag nam Anderlecht alvast een valse start met het gelijkspel tegen Kortrijk?
De eerste helft was gewoon desastreus. Maar we blijven positief, want we staan nog steeds eerste. Of dat nu met één of met vijf punten is, blijft gelijk.

Denken jullie nog eens terug aan vorig seizoen?
Ikzelf alvast niet. Ik herinner me het verleden niet. Ik ben iemand die zo snel mogelijk een nieuwe pagina wil omdraaien.

Vrijdag trekken jullie naar Luik. Wat moet er anders?
We moeten onze fouten van tegen Kortrijk proberen recht te zetten. De twee matchen zijn natuurlijk niet te vergelijken. Je kan niet zeggen dat het maar tegen de vierde in het klassement is. Dat heeft Kortrijk wel bewezen. Voor elke match moeten we supergeconcentreerd zijn.

Speel jijzelf graag op Sclessin?
Dat zijn de matchen waar je het voor doet. Ik heb hypergemotiveerd voor de wedstrijd. Het is zoals Jelle Van Damme zei: Standard mag winnen, Anderlecht moet. Maar hij heeft maar deels gelijk, want Anderlecht moet alles winnen.

Hoe heeft de kleedkamer gereageerd op de schorsing van Wasilewski?
Wij staan volledig achter hem. De Bond heeft zijn verantwoordelijkheid genomen. Maar wij vinden het oneerlijk wat er met hem gebeurt.

Er staan bij Standard ook een paar jongens op het veld die geen schrik hebben om een fout te maken.
Als je daarbij refereert naar Wasilewski: hij heeft ook al een paar klappen gekregen. En ik heb geen schrik van die jongens. Het is een mannensport!

Speelt het mee dat er twijfels zijn rond trainer Ariël Jacobs naar volgend seizoen toe?
Daar hebben wij allemaal geen tijd voor. Hoe wil je dat we geconcentreerd zijn als we ons daarmee allemaal zouden bezig houden. Ook over het vertrek van Filip De Wilde werd er nog niet gepraat.

Jij bent alvast de assistkoning momenteel.
Als je mijn eerdere interviews leest, heb ik altijd gezegd dat ik zo'n speler wil worden. Ik geniet er van om assists te geven. Maar natuurlijk blijft scoren het summum voor een spits.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties