Interview Van Imschoot opnieuw basisspeler: "Dag en nacht verschil"

Tomas Taecke
| 0 reacties
Van Imschoot opnieuw basisspeler: "Dag en nacht verschil"
Foto: © SC

Onder Enzo Scifo staat Tom Van Imschoot opnieuw wekelijks in de basis. De door Dennis Van Wijk steevast gepasseerde middenvelder richt zijn blik op de toekomst: "Dit nare hoofdstuk is volledig afgesloten".

Het verhaal van Tom Van Imschoot kent u ondertussen. De Tienenaar loodste RAEC Mons als sterkhouder van de Draken richting eerste klasse, maar werd vervolgens door Dennis Van Wijk zonder boe of ba aan de kant gezet. Niet door gebrek aan ervaring op het hoogste niveau, want de 30-jarige Brabander speelde meer dan 170 wedstrijden in eerste klasse. Onze redactie sprak met de middenvelder, die sinds enkele weken opnieuw honderd procent voetballer is.

Tom, ik neem aan dat je dezer dagen behoorlijk gelukkig rondloopt.

"Dat kan je wel stellen (lacht). Het is fantastisch om er opnieuw volledig bij te horen. De vele kleine dingen zorgen ervoor dat er dag en nacht verschil is tussen vandaag en de voorbije periode. De matchvoorbereiding is plots veel interessanter, na de wedstrijden kan ik uitlopen met de wedstrijdselectie in plaats van te moeten meetrainen met de beloften, enzovoort. Door al die zaken werd ik er onder Van Wijk dagelijks aan herinnerd dat ik eigenlijk nauwelijks of niet aan spelen toekwam".

Hoe kijk je terug op één van de meest donkere periodes in jouw loopbaan?

"Met een dubbel gevoel toch wel. Enerzijds blijf ik erbij dat het een geval van overmacht was en dat ik mezelf weinig kan verwijten. Anderzijds ben ik fier op mezelf. Ik heb men hoofd niet laten hangen en pluk daar nu de vruchten van. Doordat ik nooit heb opgegeven, was ik fysiek klaar om onder Scifo meteen in de basiself te komen. Ik voel me echt top en het lijkt alsof ik nooit ben weggeweest".

Hoe heb je het wederoptreden tegen Beerschot (in de reguliere competitie nvdr.) vorige maand beleefd?

"Als ik een scenario had mogen kiezen, dan was deze wedstrijd het wel geweest. Na een slechte periode konden we eindelijk nog eens winnen. Bovendien kon ik mijn uitstekende match met een mooi doelpunt bekronen. Hoewel ik altijd in mezelf ben blijven geloven, was die wedstrijd toch de bevestiging voor mij. Ik was ook tevreden voor de fans en mijn familie, die mij enorm veel steun hebben gegeven".

Hoewel je weinig aan de benarde situatie kon veranderen… Heb je er uiteindelijk iets van opgestoken?

"In het leven leer je uit elke positieve en negatieve ervaring altijd wel iets. Onlangs had ik een gesprek met de nieuwe coach waarin ik hem vertelde dat ik die pagina definitief heb omgeslagen. Terwijl hij vol lof is over mijn huidige ingesteldheid, heb ik hem ook uitgelegd dat ik me nooit anders heb gedragen. Tot op vandaag weet ik nog steeds niet waar het fout is gelopen".

Wat betreft jouw club: hoe kijkt Bergen aan tegen PO2 waarin het verzeild is geraakt?

"We hebben daar binnenskamers veel over gepraat en zijn tot de conclusie gekomen dat we dit seizoen in schoonheid willen afronden. Ook speelt het gegeven dat er een nieuwe coach aan het roer staat: iedereen moet en wil zich opnieuw bewijzen. We zijn alvast goed van start gegaan en dat zorgt voor positieve vibes. Sportief gezien zijn we ambitieus en gaan we volop onze kans, waarom ook niet?"

Links en rechts vertellen trainers dat ze PO2 eerder als voorbereiding op het volgende seizoen zien…

"Wel, ik neem aan dat ploegen die bijvoorbeeld één of twee punten uit hun eerste twee matchen puren zich automatisch op het volgende seizoen gaan richten. Enkele jongeren worden voor de leeuwen gegooid en hier en daar probeert de trainer iets nieuws uit. Ook bij ons wil Enzo Scifo kijken wat er nog nodig is naar volgend jaar toe, maar we zijn goed begonnen met een driepunter en zullen vol onze kans gaan in deze nacompetitie".


 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 2

Nieuwste reacties