Guardiola: "We moeten minder lachen en meer lopen"

Jefrey Van der Straeten
| 6 reacties
Guardiola: "We moeten minder lachen en meer lopen"
Foto: © SC

Nu de kloof met Real Madrid is geslonken tot vier punten, geloven velen dat Barcelona alsnog de titel kan pakken. Coach Guardiola heeft echter genoeg van het rekenen en het gespeculeer.

In de aanloop naar de wedstrijd tegen Getafe van vanavond, gingen de vragen op de persconferentie maar over één ding: of Barcelona alsnog de titel gaat pakken.

Barça-coach Guardiola reageerde af en toe geïrriteerd en maakte de pers duidelijk dat hij er niet zeker van is dat zijn team alsnog kampioen gaat worden. “Real is een trotse club. Nu ze er zo dichtbij zijn, gaan ze het kampioenschap niet willen laten slippen. Bovendien heeft de geschiedenis aangetoond dat Barcelona het altijd moeilijk heeft wanneer het moet achtervolgen”, zei hij.

Hij voegde er een boodschap voor zijn spelers aan toe: “Iedereen weet wat hij moet doen: minder lachen en meer lopen”, aldus de voor één keer strenge coach.

Toen een journalist uitrekende dat Barcelona maar één punt achter staat op Real als je er van uitgaat dat de concurrenten in Camp Nou worden verslagen, reageerde Guardiola als door een wesp gestoken: “Wij maken onze eigen berekeningen en houden geen rekening met die van anderen. Trouwens, op school was ik gebuisd voor wiskunde.”

Concluderend stelde de voormalige middenvelder: “We zullen wel zien tijdens de wedstrijd tegen Real waar we staan. Maar laten we eerst de wedstrijden voordien bekijken.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

La Liga

Nieuwste reacties