Interview Genkse motor slaat eindelijk aan: "We worden meer een team"

Robby Morren
Robby Morren
| 26 reacties
Genkse motor slaat eindelijk aan: "We worden meer een team"
Foto: © SC

Na een wisselvallig seizoen begint de motor van Racing Genk nu eindelijk aan te slaan met twee sterke prestaties tegen Gent en -ondanks de nederlaag- een goede wedstrijd tegen Club Brugge. Dat is ook het gevoel dat bij spelers en coach heerst.

Genk heeft een moeilijke reguliere competitie achter de rug. De druk om in play-off 1 te geraken was groot, er was de Champions League-deelname en de vele blessures waarmee de landskampioen kreeg af te rekenen. Met de start van PO 1 lijkt alles in de juiste plooi te vallen.

"We kunnen nu voor het eerste enkele wedstrijden na elkaar met dezelfde ploeg voetballen en dat voel je wel. De laatste drie matchen waren goed", zo verwoordt Simaeys het en ook trainer Mario Been merkt dit op: "Het wordt nu meer een team, ook achteraan."

Middenveld
Centraal op het middenveld loopt het samenspel tussen Hyland en De Bruyne goed. "Ik en Kevin lopen veel, ik moet soms gaten voor hem dichtlopen maar dat valt wel mee want Kevin verliest de bal weinig", liet Hyland ons optekenen.

Automatismen
Jelle Vossen merkt dan weer op dat, door meer met hetzelfde elftal te spelen, de automatismen groeien. "Het is inderdaad goed voor de automatismen. We vinden mekaar nu beter. Nu moeten we trachten daar de volgende wedstrijden een vervolg aan te breien."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 2

Nieuwste reacties