Belg bij Osasuna strijdt om Europese plaatsen

Jefrey Van der Straeten
| 8 reacties
Belg bij Osasuna strijdt om Europese plaatsen
Foto: © SC

Roland Lamah is aan een degelijk seizoen bezig bij de club uit Pamplona. De voormalige Anderlecht- speler staat zesde en komt volgend seizoen misschien uit in de Europa League.

Lamah is een in België vrijwel onbekende speler. De Belg van Ivoriaanse afkomst speelde twee seizoenen bij Anderlecht, maar kreeg daar nooit echt zijn kans. Daarop werd hij uitgeleend aan Roda JC waar hij goed presteerde.

Vervolgens verkaste Lamah naar Le Mans in Frankrijk, waar hij het opnieuw goed deed. In 2009 rijfde de linkerflankspeler zelfs enkele caps bij de Rode Duivels binnen. Zijn goede prestaties in Frankrijk kon hij verzilveren met een transfer naar Osasuna.

In zijn eerste seizoen in de Primera Division heeft Lamah het snel tot basisspeler geschopt. Hij speelde al 25 competitiewedstrijden, waarin hij één assist gaf en één goal scoorde. Momenteel staat de voormalige Anderlecht-speler op de zesde plaats. De strijd om de Europa League-plaatsen is echter nog lang niet gestreden: nog meer dan vijf clubs komen in aanmerking voor de twee te verdelen tickets.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

La Liga

Nieuwste reacties